Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η Ομογένεια τίμησε τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ
Η Ομογένεια τίμησε τον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ Εκτύπωση E-mail
26.03.12

Του Σάκη Σερέτη

Στην επιβλητική αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου Πλάζα στο Μανχάταν , πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, όπου παρουσία 350 προσκεκλημένων, απονέμηθηκε τιμητική διάκριση στον φιλέλληνα Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ από την Νέα Υερσέη, ο οποίος επελέγη να ηγηθεί σαν μοναδικός τελετάρχης στην παρέλαση των Ελλήνων στην Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι πρέσβεις της Ελλάδας και Κύπρου στην Ουάσιγκτον , Βασίλειος Κασκαρέλλης και Παύλος Αναστασιάδης, οι αντίστοιχα μόνιμοι αντιπρόσωποι στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αναστάσιος Μητσιάλης και Μηνάς Χατζημιχαήλ, οι Έλληνες βουλευτές Ηλίας Καρανίκας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Λουκάς Λουκά,ο δήμαρχος Σαλαμίνας Ιωάννης Τσαβαρής, οι γενικοί πρόξενοι στην Νέα Υόρκη Ελλάδας και Κύπρου Γεώργιος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, καθώς επίσης και η Φιλέλλην Αμερικανίδα γερουσιαστής Κάρολιν Μαλόνι.

Τον τιμώμενο γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, παρουσίασε ο περσινός τελετάρχης της παρέλασης Βασίλειος Τένετ, ενώ ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές των περισσοτέρων ομιλητών της εκδήλωσης, οι οποίες χαρακτήρισαν τον τιμώμενο, σαν τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του Ελληνισμού στην Ουάσιγκτον.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της παρέλασης για την μεγάλη τιμή που του επεφύλαξαν, ανακηρύσσοντας τον μοναδικό τελετάρχη της φετεινής παρέλασης, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και παράλληλα τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στέκονται στο πλευρό της γενέτειρας, σε αυτή την σκληρή δοκιμασία.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί άμεσα τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, να βάλει τέλος στις προκλήσεις στο Αιγαίο και να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της παρέλασης Δρ. Φρίξος Γκούσης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Ιωάννης Τσαβαρής, οι Έλληνες βουλευτές Ηλίας Καρανίκας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κύπρου Λουκάς Λουκά, ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον Βασίλειος Κασκαρέλης, ο πολιτειακός γερουσιαστής Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά,ο οικονομικός ελεγκτής της κομητείας του Νάσο Γεώργιος Μαραγκός, ο περσινός τελετάρχης της παρέλασης Δρ. Βασίλειος Τένετ και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ τους Εθνικούς ύμνους τραγούδησε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή με την ταλαντούχα Ελληνοαμερικανή Αθηνά Αδαμοπούλου στο πιάνο.

Τέλος, ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ ανακοίνωσε τα ονόματα των χορηγών της εκδήλωσης, οι οποίοι προσέφεραν το ποσόν των 5.000 δολαρίων και έχουν ως εξής: Κωνσταντίνος Ιορδάνου, Κώστας Κατσάνος, Κώστας Κοντογιάννης, Νίκος Μούγιαρης, Μάρκος Μαρινάκης, Σάββας Κωνσταντινίδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Ιωάννης και Ελένη Ψαρρά, Μιχάλης και Αλίκη Χαλκιά, Bruce Goldie, Investors Bank και Μάικ Ναρούλα.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7056&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote