Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας που αγωνίζεται να ανακάμψει
Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας που αγωνίζεται να ανακάμψει Εκτύπωση E-mail
25.03.12

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος Ομπάμα στην καθιερωμένη ετήσια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο σήμερα  για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

«Καθώς γιορτάζουμε την 191η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναγνωρίζουμε τους δεσμούς που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα και τιμούμε την τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο«, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα συμπληρώνοντας:

 «Αν και οι δεσμοί μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».

 «Καλησπέρα» στα ελληνικά

Ο Αμερικανός ηγέτης ξεκίνησε και φέτος το χαιρετισμό του λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά και στη συνέχεια καλωσόρισε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι "αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως".

 Μπάιντεν: Το θάρρος των Ελλήνων θα νικήσει ξανά

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιείται για 26 συνεχή χρόνια, παρέστη και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παρέμεινε περισσότερη ώρα και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας σε αρκετούς ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι "αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες αντιξοότητες και πάντα τις υπερνίκησε λόγω του θάρρους που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της".

 Δημήτριος: Η τελετή άρχισε με την ομιλία του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για τη φιλοξενία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη "ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα", σημειώνοντας ότι "στις παρούσες συνθήκες, υπάρχει η άμεση ανάγκη για ουσιαστική βοήθεια".

 «Η χώρα μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο παγκόσμιος φάρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια προς ανακούφιση της Ελλάδας, του λίκνου της δημοκρατίας, στη συγκυρία αυτή της σοβαρής της οικονομικής δυσχέρειας. Ναι! Μπορούμε, ασφαλώς μπορούμε κύριε Πρόεδρε, όταν η Αμερική μας έχει εσάς Πρόεδρο. Επαναβεβαιώνουμε τις ολόψυχες μας ευχαριστίες προς εσάς, τις οποίες συνοδεύουν οι προσευχές μας στο Θεό για εσάς Κύριε Πρόεδρε και την αξιότιμη οικογένεια σας, τη μεγάλη μας χώρα και την ηρωική και δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Οι θερμές μας προσευχές και προσπάθειες για την Ελλάδα βασίζονται στην ακλόνητη πίστη ότι την Σταύρωση ακολουθεί πάντα η Ανάσταση"», κατέληξε ο Δημήτριος

 Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7054&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote