Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Τελευταία Πανομογενειακή συνεδρίαση για την παρέλαση
Τελευταία Πανομογενειακή συνεδρίαση για την παρέλαση Εκτύπωση E-mail
24.03.12

Νέα Υόρκη

Εορταστικό χρώμα και άρωμα επιτυχίας είχε η τελευταία Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Η συνεδρίαση άρχισε με την σοπράνο Αναστασία Ζανή η οποία ερμήνευσε μοναδικά τον Εθνικό μας ύμνο και απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ενώ ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε η είσοδος στην αίθουσα, του αγήματος των Ευζώνων που έφτασαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας την πόλη μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης και οι είκοσι πέντε μαθητές του μουσικού σχολείου Λάρισας, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τέσσερις καθηγητές επισκέπτονται την Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Σαλαμίνας Ιωάννης Τσαβαρής, ο επίτιμος αρχηγός του πολεμικού ναυτικού ναύαρχος εν αποστρατεία Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Πάπας και ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος.

Στην εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων του λευκώματος εστιάστηκε ο πρόεδρος της ομώνυμης επιτροπής κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος ανέφερε ότι το ποσόν των μέχρι τώρα καταχωρήσεων ανέρχεται στο ποσόν των 68.700 δολαρίων, ενώ αναμένονται ακόμη υποσχέσεις του ύψους των 20.000 δολαρίων.

Ο κ. Βασίλειος Εγγλέζος εκπροσωπώντας την επιτροπή του λαχείου της παρέλασης, ανέφερε ότι έχει ήδη εισπραχτεί το ποσόν των 9.000 δολαρίων και κάλεσε τους παρευρισκομένους να ενισχύσουν την προσπάθεια, συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση των εξόδων της φετεινής παρέλασης.

“Οι διεργασίες της παρέλασης έφτασαν αισίως στο τέλος τους” ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ο οποίος απευθύνοντας έκκληση για μεγάλη συμμετοχή στην παρέλαση, αναφέρθηκε ονομαστικά στους εθελοντές που εργάστηκαν υποδειγματικά όλο αυτό το διάστημα για την διεξαγωγή της παρέλασης.

Ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε επίσης, την παρουσία του αγήματος των Ευζώνων στο Πρόσπεκτ Χόλ του Μπρούκλιν, όπου θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για τους ομογενείς της περιοχής στα πλαίσια εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στο έντονο ενδιαφέρον των ομογενών για την επίσημη εορταστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο Σταθάκειο, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παρέλασης Ντίνος Ράλλης και απευθύνοντας ευχαριστίες προς το κοινό και τους συνεργάτες του, εστιάστηκε στην επιβεβλημένη παρουσία όλων στην παρέλαση της Κυριακής.

“Το έργο το δικό μας θα κριθεί την Κυριακή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, από την καλή συνεργασία του κοινού με τα μέλη της επιτροπής που θα συντονίσει την ομαλή κυκλοφορία της παρέλασης”, τόνισε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Κώστας Κατσάνος, ο οποίος σχολιάζοντας χιουμοριστικά τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ανέφερε ότι η βροχή δεν θα επηρεάσει την Ελληνική παρέλαση, καθόσον δεν θα επεκταθεί στην 5η λεωφόρο.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7053&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote