Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Πάρτε μέτρα» λέει στις ΗΠΑ ο Ερντογάν Εκτύπωση E-mail
30.10.07

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να λάβουν "επείγοντα" μέτρα εναντίον των κούρδων ανταρτών που έχουν οχυρωθεί στο βόρειο Ιράκ και προειδοποίησε πως το μέλλον των διμερών σχέσεων εξαρτάται από τη στάση της Ουάσινγκτον στο ζήτημα αυτό.

"Θα εξηγήσουμε (στους Αμερικανούς) ότι περιμένουμε επείγοντα και συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των τρομοκρατικών εστιών" του αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που βρίσκονται στο ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP).

Ο Ερντογάν εξήγησε στους βουλευτές τη θέση που θα υποστηρίξει όταν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους στις 5 Νοεμβρίου στο Λευκό Οίκο.

"Η τρομοκρατία του PKK είναι ένα τεστ ειλικρίνειας για όλους. Θα εξηγήσουμε ότι το τεστ αυτό θα καθορίσει (...) το μέλλον των (διμερών) σχέσεών μας", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Βομβάρδισαν θέσεις κούρδων ανταρτών
   
Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα το πρωί θέσεις κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δυο ελικόπτερα Cobra βομβάρδισαν την ορεινή περιοχή Τζούντι στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ. Σύννεφα καπνού ήταν ορατά πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Δυο ελικόπτερα βομβάρδισαν ήδη χθες θέσεις των ανταρτών στα όρη Τζούντι και Κάτο.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=704&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote