Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Οι “απρόθυμοι” πολιτικοί επισκέπτες
Οι “απρόθυμοι” πολιτικοί επισκέπτες Εκτύπωση E-mail
15.03.12

Του Σάκη Σερέτη

Η επιλογή των πολιτικών προσώπων που θα αντιπροσωπεύσουν το Ελληνικό κοινοβούλιο στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Νέα Υόρκη, μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και παρά το γεγονός ότι απομένουν μόλις 10 ημέρες από την διεξαγωγή της παρέλασης, ακόμη δεν έχουν αποσταλεί στην διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία, τα ονόματα των πολιτικών που ενδέχεται να επισκεφθούν την πόλη μας.

Αντίθετα, από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει ήδη αποσταλεί από την Γενική Πρόξενο στην Νέα Υόρκη μια επιστολή με ημερομηνία 8 Μαρτίου, στην οποία αναφέρεται η σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας .

Είναι βέβαια αντιληπτό, ότι λόγω των βουλευτικών εκλογών που αναμένονται οσονούπω και αποτελούν την μητέρα των μαχών για την πολιτική επιβίωση των πατερούληδων του Έλληνικού Έθνους, καθίσταται δύσκολη η οποιαδήποτε μετακίνηση τους στο εξωτερικό.
Ωστόσο ένα άλλο θέμα που βαραίνει την πλάστιγγα της απροθυμίας ,αφορά στο κόστος μιας ενδεχόμενης αποδοκιμασίας του κοινού, η οποία αναγορεύει σήμερα τον άλλοτε γοητευτικό προορισμό της Νέας Υόρκης, σε σχεδόν απαγορευτικό για τους Έλληνες βουλευτές.
Η ουσία όμως είναι, ότι είτε έρθουν, είτε δεν έρθουν, η παρέλαση των Ελλήνων της Νέας Υόρκης θα διεξαχθεί κανονικά όπως έχει ήδη προγραμματιστεί.
Άλλωστε με μοναδική εξαίρεση την περσινή χρονιά, όπου όλοι οι πολιτικοί επισκέπτες έμειναν μέχρι το τέλος της παρέλασης, τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι εξ’ αυτών, εγκατέλειπαν την εξέδρα προτού να ολοκληρωθεί η παρέλαση χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.
Στο παρά πέντε..
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ευαισθησία του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, το οποίο στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του, ενέκρινε την πρόταση των Ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να ανακηρυχθεί σε επίτιμο τελετάρχη της φετεινής παρέλασης η ηλικίας 103 ετών “γιαγιά του Πόντου” κ. Σάνο Χάλο.
Ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η σχετική πρόταση θα έπρεπε να είχε κατατεθεί εγκαίρως και όχι στο παρά πέντε της παρέλασης, καθώς ήταν γνωστό από τον Σεπτέμβριο, ότι η διαδικασία επιλογής των τελεταρχών θα έληγε στο τέλος της χρονιάς που πέρασε.
Ο χορός των “προθύμων”
Έδρασαν πάλι οι αλαζόνες επιτελάρχες της ίντριγκας στην “κραταιά” και πριν ο αλέκτωρ των καλλιστείων λαλήσει τρις, άρχισαν να τροφοδοτούν με λάσπη τον ανεμιστήρα της απαξίωσης και όποιον πάρει η μπάλα. Ωστόσο μετά την διεξαγωγή της παρέλασης, πιστεύω ότι θα πρέπει να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, καθώς οι επικρατούσες συνθήκες συνωστισμού των “προθύμων”, άρχισαν να αποπνέουν δύσοσμες μυρωδιές…
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7039&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 11.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote