Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα στο Ιράν
Προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
14.03.12

Σαφή προειδοποίηση προς την Τεχεράνη ότι το παράθυρο για διπλωματική λύση όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα «συρρικνώνεται» απηύθυνε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντέιβιντ Κάμερον ο Μπαράκ Ομπάμα σκληραίνοντας τη στάση του έναντι της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε δημοσίως νέο μήνυμα στην Τεχεράνη, ενόψει του νέου γύρου των συνομιλιών μεταξύ των Δυτικών δυνάμεων και της ισλαμικής δημοκρατίας, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για πολεμική σύρραξη, με πρωτοβουλία του Τελ Αβίβ.

«Στο παρελθόν το Ιράν είχε μια αναβλητική στάση στις συνομιλίες, είχε την τάση να μιλάει πολύ αλλά να μην πράττει ουσιαστικά τίποτε» δήλωσε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

«Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθούν ότι το παράθυρο για διπλωματική λύση ‘συρρικνώνεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα κάνουμε τα πάντα για διπλωματική επίλυση του ζητήματος, αλλά σε τελική ανάλυση θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος στην άλλη πλευρά του τραπεζιού που θα μάς παίρνει στα σοβαρά και ελπίζω το ιρανικό καθεστώς να το καταλαβαίνει αυτό» δήλωσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις κατά του Ιράν θα γίνουν πιο αισθητές το καλοκαίρι, καταφέροντας ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στην ιρανική οικονομία.

Στο μεταξύ, θέμα μηνών είναι η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν θα σημειωθεί ώς το τέλος του 2012, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Κομμερσάντ», η οποία επικαλείται το στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7038&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote