Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ Εκτύπωση E-mail
11.03.12

Αλαλούμ και πάνω τούρλα

 

Άντε να βρεις άκρη πως σκέφτονται μερικοί αριστίδην εκλεγμένοι στην αντιπολιτευτική ομάδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, καθώς πολλές φορές με τον τρόπο που εκφράζονται, δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Αυτή η αντιπολιτευτική ομάδα που διαρρηγνύει τα ιμάτια της στο όνομα της νομιμότητας, αποτελείται από κάποιους αντιπροσώπους σωματείων, τα οποία μέχρι και πρόσφατα, δεν είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις δυο ετών προς την Ομοσπονδία και σύμφωνα με το καταστατικό, θα έπρεπε να έχει ανασταλεί η συμμετοχή τους στις διεργασίες του οργανισμού.

Η πρακτική αυτή όμως, παρόλο που έχει επισημανθεί αμέτρητες φορές από τις εκάστοτε εφορευτικές επιτροπές των εκλογών, συνεχίζει να διαιωνίζεται με την ευγενική χορηγία και ανοχή της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία αν λειτουργούσε σωστά, θα μπορούσε να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο, στέλνοντας τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.
Είναι κωμικοτραγικό δε το φαινόμενο, άτομα που υπηρετούν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας να δίνουν τέτοιο παράδειγμα, την στιγμή που έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του οργανισμού και να τηρούν πιστά το καταστατικό.
Δυστυχώς όμως, φτάσαμε και πάλι πολύ κοντά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και κάποιοι από τους συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας, θα εμφανιστούν κοντά στο τέλος του Μάρτη να πληρώσουν τις συνδρομές δυο ετών μαζί, προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο συμμετοχής στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία του Ιουνίου.
Ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και η γραμματεία της Ομοσπονδίας, η οποία με ένα κλικ στον υπολογιστή, θα μπορούσε να εντοπίσει και στην συνέχεια να ειδοποιήσει ονομαστικά τους “ξεχασιάρηδες”, οι οποίοι τελείως συμπτωματικά είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια, ενώ κάποιοι, άλλοι προέρχονται από τις ρίζες της χρεοκοπημένης συμμαχίας των ανύπαρκτων “σοφών”.
Νεύρα και ένταση
Κρόσσια τα νεύρα των μελών της αντιπολίτευσης στην “κραταιά” και ιδιαίτερα όλων αυτών, που ακόμη και σήμερα, αδυνατούν να παραδεχτούν τις λανθασμένες τακτικές που εφαρμόστηκαν στο διάστημα της δικής τους παντοδυναμίας στην διοίκηση του οργανισμού.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν γραπτές αναφορές της αρμόδιας εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία ελέγχοντας τα πεπραγμένα της διετούς θητείας τους, αποκάλυψε μια σειρά από δυσλειτουργίες και διοικητικές παραλείψεις, εντούτοις οι κυρίως υπεύθυνοι διαχειριστές της εξουσίας την εποχή εκείνη, εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν και αποποιούμενοι το μερίδιο της ευθύνης που τους αντιστοιχεί, επιχειρούν να μετατρέψουν την διαδικασία λήψης αποφάσεων σε φιλοσοφική ημερίδα.
Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, άναψαν τα αίματα των τέως διοικούντων και ιδιαίτερα, όταν διαβάστηκε η εισήγηση της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, η οποία διερευνώντας μια καταγγελία του κ. Ντίνου Ράλλη, αναφέρεται σε οικονομικές ατασθαλίες και διοικητικές παραλείψεις, που αφορούν στα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων της περιόδου 2006-2010.
Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης άρχισαν το σκληρό ροκ αποβλέποντας στο ροκάνισμα του χρόνου της συνεδρίασης, ενώ παράλληλα ο λαλίστατος συνάδελφος τους εκπρόσωπος της Θέμιδας, άρχισε να σολάρει τον γνωστό ακαταλαβίστικο σκοπό του, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώσει πανηγυρικά, την κατά την αντιπολίτευση αντίληψη ανάληψης ευθυνών .
Τελικά, η πυροδοτούμενη ένταση παρά το κατενάτσιο της πλειοψηφίας και η αδυναμία συγκράτησης χαμηλών τόνων, είχε σαν αποτέλεσμα την διάλυση της συνεδρίασης από τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη , η οποία εφόσον συνεχίζονταν, θα περιελάμβανε την θετική ή την αρνητική τοποθέτηση των μελών του συμβουλίου, στην παραπομπή των ευρημάτων της ειδικής εξεταστικής επιτροπής στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Στην ίδια συνεδρίαση όμως, αναμένονταν να εξεταστούν και οι προτεινόμενες αλλαγές που έχει προετοιμάσει η επιτροπή αναμόρφωσης του καταστατικού, οι οποίες θα έπρεπε να εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο, πριν παρουσιαστούν ενώπιον της ειδικής καταστατικής συνέλευσης προς ψήφιση, αλλά για άλλη μια φορά, η σκοπιμότητα επικράτησε της λογικής και μοιραία παρέπεμψε και αυτό το θέμα στις καλένδες.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…
 
Σάλτο φυγής
 
Το παραμύθι με την κολοβή αλεπού μου θύμισε- άθελα του προφανώς- ο κ. Βασίλης Εγγλέζος , ο οποίος εκφράζοντας την αδυναμία του να ενστερνιστεί το δικαίωμα των υπολοίπων μελών της Ομοσπονδίας στην διαφάνεια και την νομιμότητα, αποχώρησε από την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να έρθει σε σύγκρουση με πρώην συνεργάτες και φίλους του.
Ως γνωστό, η κολοβή αλεπού του παραμυθιού που προανέφερα, όταν ξέφυγε από την παγίδα που της στέρησε την ουρά της, γύριζε δεξιά και αριστερά και προσπαθούσε να πείσει και τις υπόλοιπες αλεπούδες, πόσο ελεύθερες και ωραίες θα αισθανόντουσαν, εάν έκοβαν και αυτές εθελοντικά τις ουρίτσες τους.
Με δεδομένο ότι ο εν λόγω σύμβουλος, λόγω καλών- θέλω να πιστεύω- προθέσεων, “έχασε την ουρά του” στην παγίδα της συμβουλευτικής επιτροπής του 2008,όπου βάζοντας τηλεφωνικά και αβασάνιστα την υπογραφή του, σε ανεξέλεγκτες- όπως ο ίδιος ομολόγησε- καταστάσεις εγκυρότητας συμμετοχής μελών στις εκλογές της ίδιας περιόδου, δεν νομίζω ότι του επιτρέπεται να ζητάει από τους υπόλοιπους να “ακρωτηριαστούν” θυσιάζοντας αυτόβουλα την δική τους αρτιμέλεια.
Βεβαίως το σάλτο της άτακτης φυγής, αποτελεί την εύκολη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις και  όλοι οι “συνήθεις ύποπτοι” αυτής της πρακτικής , έχουν σαν πρόχειρη απάντηση την δικαιολογία της απουσίας τους.
Όμως να μην ξεχνιόμαστε, η απουσία του συγκεκριμένου κυρίου από τις διεργασίες της συμβουλευτικής επιτροπής του 2008, επέτρεψε στους πρώην συνεργάτες και φίλους του, να μαγειρέψουν εν λευκώ τις λίστες των εκλογών και αυτός απλά υπέγραφε τηλεφωνικώς….

Σάκης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7033&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 28.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote