Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Έκοψαν 14 μάρτυρες από την Εξεταστική για το έλλειμμα
Έκοψαν 14 μάρτυρες από την Εξεταστική για το έλλειμμα Εκτύπωση E-mail
08.03.12

 

Σε ομαδικό «κόψιμο» 14 μαρτύρων που στην πλειονότητά τους είχαν καταθέσει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη στοιχεία-φωτιά για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προχώρησε ο «πράσινος» πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Χρήστος Πρωτόπαππας.

Με τη φτηνή δικαιολογία ότι «οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί» και κατά την εκτίμησή του «όχι κρίσιμοι», ο κ. Πρωτόπαππας έβγαλε από τον κατάλογο των μαρτύρων καθηγητές Πανεπιστημίου όπως τους Γιώργο Κασιμάτη και Επαμεινώντα Μαριά, πολιτικά πρόσωπα όπως τη Λούκα Κατσέλη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, εξειδικευμένους επιστήμονες όπως τον διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καθηγητή Σάββα Ρομπόλη, πρώην γενικούς γραμματείς υπουργείων κ.ά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής, είχε εισηγηθεί αρχικά να μην κληθεί προς κατάθεση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, με το σκεπτικό ότι «έφυγε το 2009». Επίσης, αποπειράθηκε να «κόψει» και την τμηματάρχη του τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών Αναστασία Πατεράκη που προΐσταται της διεύθυνσης του ΑΕΠ, όμως και στις δυο περιπτώσεις υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους ανεξάρτητων βουλευτών που ανάγκασαν τον κ. Πρωτόπαπα να τους κρατήσει στη λίστα των μαρτύρων.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ «ΚΟΛΑΦΟΣ»
Κατά τα άλλα, κόλαφος για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, ήταν η προχθεσινή κατάθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Οταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική με τα «κρυφά» swaps του Κώστα Σημίτη, ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ εκτίμησε πως η απαξιωτική δήλωση του γενικού διευθυντή της Eurostat Βάλτερ Ραντεμάχερ στο πρακτορείο Bloomberg, σχετικά με την πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, οφείλεται ενδεχομένως στην ολιγωρία που επέδειξε το υπουργείο Οικονομικών στο να παράσχει στοιχεία για τα swaps και κυρίως για το μεγάλο swap του 2001. Να σημειωθεί, ότι για πολλούς η αβελτηρία τής τότε οικονομικής ηγεσίας, ήταν αυτή που εκτόξευσε τα spreads στα ύψη με συνέπεια η χώρα να μην μπορεί να βγει στις αγορές για δανεισμό.
Κι αν ο κ. Γεωργίου «άδειασε» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη για την κίνησή του να ζητήσει έξωθεν βοήθεια για να αλλάξει τη σύνθεση της υπηρεσίας του. «Εγώ δεν θα ακολουθούσα αυτή τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.
 
Adesmeytostypos.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7031&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote