Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πανηγυρίζει η Φερνάντες Εκτύπωση E-mail
29.10.07
Εναλλαγή ρόλων για το προεδρικό ζεύγος Κίρτσνερ μετά την ετυμηγορία της κάλπης στην Αργεντινή, όπου τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών φέρουν την μέχρι πρότινος Πρώτη Κυρία της χώρας και γερουσιαστή Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ να διαδέχεται στον προεδρικό θώκο τον άνδρα της Νεστόρ Κίρτσνερ. Με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, συγκεντρώνει 43,55 % ποσοστό που τη φέρνει 20 μονάδες μπροστά από τη συνυποψήφια της, δικηγόρο Ελίζα Κάριο, η οποία λαμβάνει 23,13%. Η διαφορά μεταξύ των δύο ξεπερνά κατά πολύ τις 10 ποσοστιαίες μονάδες που απαιτούνται βάσει νόμου για να λήξει η διαδικασία χωρίς δεύτερο γύρο. Η Κάριο αρχικά αμφισβήτησε την πρωτιά της Κίρτσνερ όμως τελικά αναγνώρισε τη νίκη της αντιπάλου της.
"Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά", τόνισε η κ. Φερνάντες στην πρώτη ομιλία της ενώπιον οπαδών μπροστά από το εκλογικό της κέντρο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit poll.

Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της και απερχόμενο πρόεδρο, δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο που εκείνος ξεκίνησε. "Αποκαταστήσαμε τη χώρα, πολεμήσαμε τη φτώχεια, την ανεργία και όλες τις συμφορές που έπληξαν την Αργεντινή", είπε αναφερόμενη στην ανασυγκρότηση μετά το οικονομικό κραχ του 2001.

Η Ελίζα Κάριο, χριστιανο-φιλελεύθερη πρώην βουλευτής κατηγόρησε την Φερνάντες και τις εθνικές αρχές ότι έσπευσαν να προκαταβάλουν τη νίκη της. "Σ’ οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, περιμένει κανείς να καταμετρηθεί τουλάχιστον το 60%", προτού κάποιος προεξοφλήσει τη νίκη", κατήγγειλε η Κάριο, όμως τα ποσοστά που φαινόταν να συγκεντρώνει η Φερνάντες δεν άφηναν περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της χώρας, έαν ο υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 45% ή 40% με διαφορά τουλάχιστον δέκα μονάδες από τον αμέσως επόμενο υποψήφιο, τότε ανακηρύσσεται πρόεδρος από τον πρώτο γύρο.

Η 54χρονη Κριστίνα που ανήκει στην κεντροαριστερά και πολιτεύθηκε υπό τη σημαία του Περονισμού, θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Κριστίνα Φερνάντες αναμένεται να ακολουθήσει την πολιτική του συζύγου της, αλλά δεν πρόκειται να κινηθεί ακόμη περισσότερο προς τα αριστερά, καθώς θεωρείται μετριοπαθής σε σύγκριση με τους ηγέτες της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και του Ισημερινού.
ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=702&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote