Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δανειακή σύμβαση και ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου – Μπαρόζο
Δανειακή σύμβαση και ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου – Μπαρόζο Εκτύπωση E-mail
29.02.12

Η εφαρμογή των μέτρων της δεύτερης δανειακής σύμβασης και η επίσπευση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για την Ελλάδα, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα (16.00 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν οι επίτροποι Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, Απασχόλησης Λάζλο Αντορ και Προϋπολογισμού Γιάνος Λεβαντόβσκι. Παρούσα στη συνάντηση θα είναι και η ελληνίδα Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη.

Την περασμένη Κυριακή οι κύριοι Παπαδήμος και Μπαρόζο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ενόψει της συνάντησης.

Ο κ. Μπαρόζο είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη το βράδυ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος του αρνητικού κλίματος για τις δυνατότητες της Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Μπαρόζο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.


Επαφές Σαμαρά με ευρωπαίους αξιωματούχος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για θέματα ανάπτυξης, ενώ αύριο Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στο θέμα της λήψης αναπτυξιακών μέτρων. Η εκτίμηση που έχουν στο επιτελείο της ΝΔ είναι πως πλέον το κλίμα στην Ευρώπη για τον πρόεδρο του κόμματος είναι πολύ θετικό και πως ο ίδιος, με τις επαφές του αυτές αλλά και με τα ταξίδια που έχει και προτίθεται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7018&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote