Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Κορυφώνονται οι διεργασίες της παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Κορυφώνονται οι διεργασίες της παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
26.02.12

Του Σάκη Σερέτη

Μέχρι την επόμενη Πανομογενειακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική διατύπωση του κεντρικού θέματος της παρέλασης, το οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα αφορά στην υποστήριξη του Ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης στην πρόσφατη ανοιχτή συνεδρίαση για την παρέλαση.

Ο κ. Τσεκερίδης, κάλεσε τους ομογενείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τα συνθήματα που θα προβληθούν την ημέρα της παρέλασης, ενώ παράλληλα υπενθυμίζοντας τα στενά χρονικά περιθώρια που απομένουν μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της, ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Στην παρουσία πολλών Αμερικανών Γερουσιαστών και βουλευτών στην εκδήλωση της 24ης Μαρτίου στο ξενοδοχείο Πλάζα του Μανχάταν, όπου θα τιμηθεί ο μοναδικός τελετάρχης της φετεινής παρέλασης Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ εστιάστηκε ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι ζήτησε την αποστολή μηνυμάτων για το λεύκωμα της παρέλασης, από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Στις 16 ανέρχονται μέχρι τώρα οι συμμετοχές των υποψηφίων κοριτσιών, οι οποίες θα διαγωνιστούν για τον τίτλο της Μις Ανεξαρτησίας 2012, την επόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο.

Ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Αρώνης, ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τον διαγωνισμό της Μις Ανεξαρτησίας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους κκ. Κ. Λαμπράκη, Κ. Τομόπουλο, Κ. Κατσάνο και Χ. Βουρνά για τις οικονομικές τους συνεισφορές στην αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο θα δοθεί στην νικήτρια του διαγωνισμού.

Την ανάγκη να περιοριστεί ο χρόνος ομιλίας στις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις της παρέλασης και να υιοθετηθεί το “Λακωνικό” πνεύμα από τους ομιλητές, επεσήμανε με νόημα ο συντονιστής της παρέλασης Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, ενώ ο κ. Κώστας Κατσάνος ανέφερε την συμμετοχή 30 πεζοπόρων και 18 τροχοφόρων τμημάτων στην παρέλαση.

Tα οικονομικά στοιχεία του ταμείου της παρέλασης παρουσίασε ο κ. Απόστολος Σκοτίδας και σύμφωνα με τις τελευταίες καταθέσεις, τα έσοδα ανέρχονται στο ποσόν των 94.200 δολαρίων εκ των οποίων 50.700 έχουν εισπραχτεί μέχρι τώρα, ενώ τα έξοδα αγγίζουν τις 46,000 δολάρια περίπου.

Ο κ. Σκοτίδας κατέθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με την αναιμική μέχρι τώρα συμμετοχή των συλλόγων στην φετεινή παρέλαση και απευθύνοντας έκκληση προς τους παρευρισκομένους, ζήτησε την ενεργό υποστήριξη των συλλόγων και των κοινοτήτων που εκπροσωπούν.

την συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης, οι Έλληνες πανεπιστημιακοί που διοργάνωσαν την συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό το περασμένο Σάββατο στο Ζουκότι Πάρκ του Μανχάταν, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν με την Ομοσπονδία και στα πλαίσια διεξαγωγής της φετεινής παρέλασης, να εκφράσουν από κοινού την αλληλεγγύη της Ομογένειας προς τον Ελληνικό λαό.

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι οικονομικές προσφορές προς το ταμείο της παρέλασης, από τους κκ. Μιχάλη Χαλκιά (5.000) και Κώστα Κοντογιάννη (10.000), καθώς επίσης και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις της παρέλασης από την επενδυτική τράπεζα investors, η οποία δια της αντιπροσώπου της Φωτεινής Παπαδοπούλου κατέθεσε το ποσόν των 10.000 δολαρίων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7012&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote