Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Ψηφίστε ναι για να επιστρέψετε"
"Ψηφίστε ναι για να επιστρέψετε" Εκτύπωση E-mail
23.02.12

Έντονο προεκλογικό άρωμα είχε η χθεσινή εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ.

Περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κάλεσμα προς τους διαγραμμένους βουλευτές να επιστρέψουν, εφ’ όσον ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους στη Βουλή, διακήρυξη πανστρατιάς με «άνοιγμα» σε όλη την Κεντροδεξιά αλλά και σε όλη την κοινωνία ευρύτερα, προκειμένου «να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα» και βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα ως «τις πιο καθοριστικές από το 1974».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είπε:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ: «Για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια έμπρακτα αποδείξουν τις κρίσιμες επόμενες μέρες ότι συστρατεύονται με την Παράταξη».
ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.: «Ήδη αρχίζει μια πανστρατιά της Ν.Δ. εν όψει των εκλογών. Και κανείς δεν περισσεύει. Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή. Τωρινή και μελλοντική. Διότι δεν έχουμε μπροστά μας μόνο τη μάχη των εκλογών. Έχουμε και την πολύ πιο σημαντική μάχη που θα δώσουμε μετά τις εκλογές για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι. Οχι “σκορποχώρι”. Κανένας δεν περισσεύει, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «Οι εκλογές που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI και θα γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Θα είναι οι πιο καθοριστικές εκλογές μετά το 1974».
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI: «Η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και περιθώρια να βγει από την κρίση. Υπάρχουν προοπτικές να επιτύχουμε στο μέλλον αναπτυξιακά μέτρα. Η καταστροφική πολιτική των δυόμισι τελευταίων ετών έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Τις τελευταίες μέρες αποφύγαμε τα χειρότερα: την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία!».
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: «Είναι η ώρα να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Οι άμεσοι στόχοι μας είναι δύο: Ανάσχεση της ύφεσης και κοινωνική συνοχή. Πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα την ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση για τους στόχους και τις επιδιώξεις του Προγράμματος, αλλά χωρίς Ανάκαμψη δεν θα πιάσουμε τους στόχους. Τώρα αρχίζει η μεγάλη και πιο κρίσιμη μάχη».
 
Σε διαρκή επικοινωνία με τους διαγραμμένους βουλευτές βρίσκονται στη Ν.Δ., προκειμένου αυτοί να πειστούν να υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, με αντάλλαγμα την επιστροφή τους στο κόμμα. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κώστας Τασούλας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους 21, οι οποίοι σήμερα θα κληθούν να τοποθετηθούν στην κρίσιμη ψηφοφορία για την ανταλλαγή ομολόγων με τους ιδιώτες (PSI). Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Συγγρού θα είναι ευχαριστημένοι αν ψηφίσουν τελικά θετικά 10–11 βουλευτές από τους διαγραμμένους. Αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους για τα νέα μέτρα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος (Ευβοίας) και ο Μαργαρίτης Τζήμας (Δράμας), οι οποίοι με δηλώσεις τους έχουν ήδη γνωστοποιήσει τις θέσεις τους. Στο ίδιο μήκος κύματος φέρονται να κινούνται επίσης και οι Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Ελενα Κουντουρά (Α’ Αθήνας), Παναγιώτης Μελάς (Α’ Πειραιά) και Γιώργος Βλάχος (Περιφέρεια Αττικής). Αντίθετα, προς το «ναι» τείνουν ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας –που γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας πως συστρατεύεται με όλες του τις δυνάμεις για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.–, οι βουλευτές Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και Τάσος Καρυπίδης. Περισσότερο αμφίβολοι, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, θεωρούνται οι Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Κώστας Γκιουλέκας (Α’ Θεσσαλονίκης), Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α’ Αθήνας), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (Σερρών), Μιχάλης Γιαννάκης (Βοιωτίας) και Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλας).
Αδέσμευτος τύπος
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7007&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 23.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote