Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η υποστήριξη της Ομογένειας προς τον Ελληνικό λαό θα είναι το κεντρικό θέμα της παρέλασης στην Νέα
Η υποστήριξη της Ομογένειας προς τον Ελληνικό λαό θα είναι το κεντρικό θέμα της παρέλασης στην Νέα Εκτύπωση E-mail
19.02.12

Του Σάκη Σερέτη

Την έμπρακτη υποστήριξη της Ομογένειας προς τον Ελληνικό λαό και την συντονισμένη παροχή βοήθειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, κατά την διάρκεια της πρόσφατης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Σταθάκειο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε επίσης, ότι το κεντρικό θέμα της φετεινής παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, που θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου, θα προβάλλει την άμεση υποστήριξη του Ελληνικού λαού, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αναμένεται να επεξεργαστεί η ακριβής διατύπωση του σλόγκαν που θα αναρτηθεί σε όλα τα άρματα που θα παρελάσουν.

Αιχμές ενάντια στην αίσχιστη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς στην Ελλάδα εκτόξευσε ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και τονίζοντας ότι η ακολουθούμενη τακτική των Ευρωπαίων δεν συνεισφέρει στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, υπενθύμισε την υποχρέωση της Ομογένειας να βοηθήσει την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο κ. Κρίστοφερ εστιάστηκε στην μεγαλύτερη από κάθε φορά ανάγκη επιτυχίας της παρέλασης, επισημαίνοντας ότι μέρος των εσόδων της, θα μπορεί να διατεθεί για την υποστήριξη του Ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος σ την απόφαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Βόρειας Καλιφόρνιας, να ματαιώσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου λόγων της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, τόνισε ότι η παρέλαση στην Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί, καθόσον αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων μας να τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία, ενώ παράλληλα θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε τα επίκαιρα μηνύματα μας στην Αμερικανική κοινωνία.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι μια ενδεχόμενη ματαίωση της φετεινής παρέλασης, πιθανόν να στοιχίσει την απώλεια του δικαιώματος να παρελαύνουμε κάθε χρόνο στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, γεγονός που θα υποβαθμίσει τον θεσμό της Ελληνικής παρέλασης στην Νέα Υόρκη.

Ο κ Τσεκερίδης ανέφερε, ότι “το κεντρικό θέμα της παρέλασης θα αφορά αποκλειστικά και μόνο στην υποστήριξη του Ελληνικού λαού, που δυστυχώς εκπροσωπείται από πολιτικούς, τους οποίους κατηγορεί όλος ο κόσμος για την σημερινή κατάντια της πατρίδας μας. Εμείς για αυτό τον λαό θα αγωνιστούμε, ο οποίος αυτή την στιγμή αγωνιά και πάσχει, διανύοντας την εποχή των επτά ισχνών αγελάδων ”.

Σχετικά με την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, ο κ .Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη, όπου του παρέδωσε τις γραπτές προτάσεις της Ομοσπονδίας , που αφορούν στην τηλεοπτική προβολή έναρξης της παρέλασης, η οποία ανοίγει με το άγημα των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής φρουράς, στην ύπαρξη διπλής εικόνας που θα προβάλλει εκτός από τους τηλεοπτικούς παρουσιαστές και τα τμήματα που παρελαύνουν, καθώς επίσης και την απομάκρυνση της εξέδρας απέναντι από τους επίσημους ,η οποία φιλοξένησε πέρυσι μια σειρά από τραγουδιστές που ερμήνευαν τραγούδια άσχετα με το πνεύμα της Ελληνικής παρέλασης.

Την δημόσια δέσμευση του κ. Ιωάννη Κατσιματίδη ενώπιον των Ομογενών, σχετικά με την τήρηση των προτάσεων που του κατέθεσε η Ομοσπονδία ζήτησε ο κ. Δημήτρης Βεκιαρέλλης, ο οποίος υπενθύμισε ότι “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν τα περσινά καρναβαλίστικα παρατράγουδα”.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής 23 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σταθάκειο , το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε να τιμήσει την ηγετική ομάδα του οργανισμού “Πλατεία Αθηνών” η οποία αποτελείται από τους κκ. Ντένη Συντήλα, Γεώργιο Ντέλη, Γεώργιο Σταματιάδη, Στέφανο Λύκο, Πίτερ Βαλόουν και την κ. Ειρήνη Ματαράγκα.

Στην φετεινή παρέλαση αναμένεται να συμμετέχει ο Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών Πύρρος Δήμας, που θα βρίσκεται στην Αμερική εκείνες τις ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπεύθυνος του λευκώματος Γεώργιος Κίτσιος , οι σχετικές καταχωρήσεις ανέρχονται μέχρι στιγμής στο ποσόν των 40.000 δολαρίων.

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης ρούχων και τροφίμων τα οποία θα αποσταλούν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας , ο οποίος ανέφερε ότι ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός στην Alma Bank και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα αγοραστούν αγαθά πρώτης ανάγκης τα οποία θα προωθηθούν στην Ελλάδα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7001&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 19.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote