Αρχική arrow EDITORIAL arrow Παζαρεύοντας την ατιμωρησία
Παζαρεύοντας την ατιμωρησία Εκτύπωση E-mail
18.02.12

Του Σάκη Σερέτη

Οι τελευταίες  παρασκηνιακές συνάξεις   των “σοφών”  του μεταρρυθμιστικού κινήματος της απραξίας και οι προσπάθειες αναθέρμανσης των παγωμένων σχέσεων με τον  γενικό γραμματέα της “κραταιάς”, επανέφεραν στην επιφάνεια τις “γαλάζιες” ανίερες κομματικές συμμαχίες του παρελθόντος, οι οποίες τελείως “συμπτωματικά και άδολα”, ενεργοποιούνται άμεσα, αφού μετά την φετεινή παρέλαση, η Ομοσπονδία εισέρχεται  στον αστερισμό της προεκλογικής περιόδου.

Βεβαίως στην περίπτωση που ψηφιστούν οι προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού και δεν ισχύσει η κάθοδος συνδυασμών στις επερχόμενες εκλογές, κάποιοι ισόβιοι παράγοντες, θα βρουν μόνο την ψήφο τους στην κάλπη και φυσικά θα μείνουν ορφανά τα όνειρα τους για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα και η  εκδίκαση από την πειθαρχική επιτροπή, της έκθεσης που κατέθεσε η εφορευτική επιτροπή  των εκλογών του 2010, μέσω της οποίας καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση, για μια σειρά από παραβιάσεις του καταστατικού καθώς επίσης και τα εκβιαστικά διλλήματα  που ανάγκασαν την εν λόγω επιτροπή, να αναθεωρήσει ειλημμένες αποφάσεις της.
 Η αναβολή εκδίκασης αυτής της υπόθεσης, προφανώς αποτελεί και το κομβικό σημείο των επαφών που επιδιώκουν οι σφραγιδοφόροι “σοφοί” του μεταρρυθμιστικού κινήματος της απραξίας ,οι οποίοι  ανασύροντας από την ναφθαλίνη την παλιά κομματική χορταροφιλία που τους ένωνε στο παρελθόν, στρώνουν “γαλάζιο” χαλί στο παζάρι  ατιμωρησίας  των εκλεκτών τους, εν όψει  των επερχόμενων εκλογών του Ιουνίου.
Άλλωστε των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και από μαγείρους εκλογών, οι “σοφοί” έχουν να το υπερηφανεύονται.   
Όμως  μιας και μιλάμε για εκλογές, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τα κατορθώματα του γενικού γραμματέα  της εποχής εκείνης και ειδικά την καθυστερημένη για δυο μήνες κατάθεση χρηματικού ποσού της τάξης των 2.600 δολαρίων, τα οποία αφορούσαν στις συνδρομές  έξι  συλλόγων της Ομοσπονδίας  που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του 2008.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας ,η τελευταία ημέρα πληρωμής  συνδρομών των συλλόγων είναι η 31η Μαρτίου και μετά από την παρέλευση της, τυχόν συνδρομές που θα κατατεθούν εκπρόθεσμα,  αφαιρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, από τους αντιπροσώπους των συλλόγων που άργησαν να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.  
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φημολογείται έντονα, ότι αυτές οι συνδρομές των έξι συλλόγων δεν είχαν εισπραχθεί  ως έπρεπε στις 31 Μαρτίου 2008 και για αυτό τον λόγο  κατατέθηκαν εκπρόθεσμα   στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας στις 30 Μαίου 2008.
Αυτό βέβαια εάν επαληθευτεί ,θα σημαίνει ότι  η συμμετοχή των εν λόγω συλλόγων στις εκλογές του Ιουνίου 2008, ήταν  παράνομη σύμφωνα με  το καταστατικό, ενώ κάποιοι άλλοι παράγοντες της Ομοσπονδίας  που γνωρίζουν επαρκώς  την ανθρωπογεωγραφία των αντιπροσώπων, ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή αυτών των συλλόγων  αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, στερώντας έτσι την  πλειοψηφία από τον συνδυασμό του κ. Ντίνου Ράλλη.
Επειδή όμως δεν συμφωνώ με τους   κληρονομικούς “ηγεμόνες” της Ομοσπονδίας, οι οποίοι προφανώς  θεωρούν  έπαρση το να τους ασκείτε κριτική για τα κατορθώματα τους  και επειδή μόνο με ισχυρές αποδείξεις, μπορεί να αποκαλυφθούν οι στρογγυλεμένες γωνίες  της παραβατικής  συμπεριφοράς τους, επαφίεμαι  για την ανακάλυψη της αλήθειας, στην συνείδηση κάποιων πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης, καθώς επίσης και στην εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της σημερινής διοίκησης, για αυτοκάθαρση και απονομή δικαιοσύνης.
Ζητάω πολλά;  
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6999&Itemid=29

 
< Προηγ.   Επόμ. >