Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια πρέπει να επαληθεύεται.
Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια πρέπει να επαληθεύεται. Εκτύπωση E-mail
18.02.12

Του Σάκη Σερέτη

Τα θολά τζάμια της διαφάνειας θα κληθούν να καθαρίσουν πολύ σύντομα, οι λαμβάνοντες ερήμην των πολλών αποφάσεις στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, καθόσον η ελπιδοφόρα θεωρία της διαφάνειας και του εκδημοκρατισμού, δείχνει να εφαρμόζεται επιλεκτικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε την περίοδο προετοιμασίας της παρέλασης και απαιτείτε η πλήρης συμμετοχή των εκλεγμένων στην λήψη των σχετικών αποφάσεων, η αυθαίρετη ενέργεια πρόσληψης γραμματέως για την παρέλαση, χωρίς καν να έχει προηγηθεί η έγκριση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, παραπέμπει από μόνη της σε άλλες εποχές.

Όπως επίσης κρίνεται ιδιαίτερα ενοχλητική και αδιαφανής, η ενοικίαση των αιθουσών της Ομοσπονδίας σε ημετέρους, σε τιμές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και παράλληλα προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα τους, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε στην τροχιά της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.
Να μην ξεχνούν όμως οι σημερινοί κρατούντες, ότι παρόμοιες προσλήψεις και οι αδιαφανείς ενοικιάσεις των αιθουσών της Ομοσπονδίας στο πρόσφατο παρελθόν, αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα αιχμή του δόρατος για την σημερινή πλειοψηφία του συμβουλίου της Ομοσπονδίας και αν εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι η ειλικρίνεια και η διαφάνεια πρέπει πάντα να επαληθεύονται, ας υψώσουν ανάχωμα, κόντρα στην κυοφορούμενη ατμόσφαιρα της υποψίας.

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Άκουσα πριν από λίγες ημέρες στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, κάποια σημαντικά βήματα που έγιναν στον οργανωτικό τομέα σχετικά με τις ενοικιάσεις των αιθουσών της και ειλικρινά χάρηκα ιδιαίτερα, όταν η αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή ανακοίνωσε την ακολουθούμενη πρακτική σύναψης ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ της Ομοσπονδίας και των ενοικιαστών.
Επίσης ακούστηκε το εξίσου σημαντικό βήμα, που αφορά  στην παροχή και ύπαρξη ξεχωριστών  αποδείξεων είσπραξης όλων των χρημάτων, οι οποίες δικαιολογούν και το αυξανόμενο κατακόρυφα χρηματικό ποσό που προήλθε από τις ενοικιάσεις των αιθουσών . 
 “Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά” σκέφτηκα αμέσως, ωστόσο πίσω από αυτή την βιτρίνα, υπάρχει και η άλλη μισή αρχοντιά, η  οποία προφανώς  δεν έγινε αντιληπτή από τους περισσότερους θαμώνες της γενικής συνέλευσης και αφορά στην ανυπαρξία ασφαλιστικής κάλυψης  των ενοικιάσεων από άτομα που δεν ανήκουν στο δυναμικό της Ομοσπονδίας. 
Αυτή η  αρνητική εξίσωση όμως, αποτελεί τον διαβολάκο που κρύβεται στις λεπτομέρειες και λογικά θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο, γιατί διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν τα πάντα, εφόσον συμβεί κάποιο ατύχημα κατά την διάρκεια αυτών των προσοδοφόρων , αλλά ανασφάλιστων κυριολεκτικά  ενοικιάσεων των αιθουσών της Ομοσπονδίας.
Ο νοών νοείτω…
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6998&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 18.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων