Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κλοπή δεκάδων εκθεμάτων από το μουσείο αρχαίας Ολυμπίας
Κλοπή δεκάδων εκθεμάτων από το μουσείο αρχαίας Ολυμπίας Εκτύπωση E-mail
17.02.12

Τους χώρους τόσο μέσα στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας όσο και εκτός, ερευνούν οι αστυνομικοί, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία, που μπορεί να τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών της ληστείας.

Επίσης αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από υπάλληλους του μουσείου, αλλά και κατοίκους της περιοχής, που ενδεχομένως να είδαν τους δράστες, είτε όταν κατευθύνονταν στο μουσείο, είτε όταν έφευγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έφυγαν με τα πόδια από το παλαιό μουσείο και περπάτησαν μέχρι κάποια απόσταση, πριν επιβιβαστούν σε όχημα.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής των αρχαίων αντικειμένων που εκλάπησαν από τις περίπου πέντε προθήκες, ώστε να υπάρχει μία πλήρης εικόνα των απωλειών.
Στην Αρχαία Ολυμπία έχουν μεταβεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας. Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ζήτημα τιμής η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των πολύτιμων αντικειμένων που εκλάπησαν στη φυσική τους θέση».
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και εκτιμήσεις, οι ληστές έκλεψαν 65- 68 αρχαία αντικείμενα, χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες ήταν δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι επιτέθηκαν στη γυναίκα φύλακα, την ώρα που αυτή απενεργοποίησε τον συναγερμό για να μπει στο κτίριο και να αναλάβει υπηρεσία. Με την απειλή όπλων την οδήγησαν στο εσωτερικό, όπου την έδεσαν σε καρέκλα, τη φίμωσαν και ανενόχλητοι έσπασαν τις προθήκες του μουσείου και άρπαξαν τα αρχαία αντικείμενα.
Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
 
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6993&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote