Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση με πολιτικό άρωμα και πρόταση παροχής βοήθειας προς την
Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση με πολιτικό άρωμα και πρόταση παροχής βοήθειας προς την Εκτύπωση E-mail
11.02.12

Νέα Υόρκη

 

 

Επιβεβαιώθηκε τελικά η συμμετοχή του αγήματος των εικοσιένα (21) Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής φρουράς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 στο Μανχάταν, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την δαπάνη των εξόδων μεταφοράς τους, θα αναλάβει κάποιος Έλληνας χορηγός του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί.

Σε θετική τροχιά βρίσκεται η συμμετοχή του κοινού στις διεργασίες προετοιμασίας της παρέλασης και σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες παραγγελίες κατασκευής των τροχοφόρων αρμάτων που θα συνοδεύουν τα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, ωστόσο η αύξηση των ελάχιστων μέχρι τώρα δηλώσεων συμμετοχής στην παρέλαση εκ μέρους των διαφόρων φορέων και των εθνικοτοπικών συλλόγων, εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό ζητούμενο της επιτροπής παρέλασης.

Την υποστήριξη της ομογένειας ζήτησε ο εκλεγμένος Ελληνοαμερικανός οικονομικός ελεγκτής της κομητείας του Νάσο Γεώργιος Μαραγκός, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης για την παρέλαση, ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει μια θέση στην Αμερικανική Γερουσία, υποστηριζόμενος από τους Ρεπουμπλικάνους και τους συντηρητικούς του Λονγκ Αϊλαντ.

Ο κ. Μαραγκός ανέφερε ότι τα μέχρι τώρα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας καλύπτονται από τον ίδιο, ενώ εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα λάβει το χρίσμα από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που θα γίνει τον Μάρτιο, εστιάστηκε σ την κρισιμότητα διεξαγωγής των προκριματικών εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και θα κρίνουν πολλά.

Την ανησυχία των ομογενών κατοίκων της Αστόριας, σχετικά με την προωθούμενη επαναχάραξη των εκλογικών περιφερειών για την Γερουσία της Νέας Υόρκης από τον Ρεπουμπλικάνο ηγέτη της πλειοψηφίας στην πολιτειακή Γερουσία Ντιν Σκέλο, εξέφρασε ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Greek News Aπόστολος Ζουπανιώτης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Γεώργιο Μαραγκό, να μεταφέρει την αντίθεση της ομογένειας προς τον Γερουσιαστή Ντιν Σκέλο, υπενθυμίζοντας του ότι “οι Ελληνοαμερικανοί ψηφοφόροι, έπραξαν και θα πράξουν το καθήκον τους υποστηρίζοντας Ελληνοαμερικανούς υποψήφιους ανεξαρτήτως κόμματος και θα ήθελαν το ίδιο να σκεφθεί και ο κ. Σκέλος και να πράξει ανάλογα.

Τονίζοντας ότι, “αν και δεν ανήκω στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, πάντοτε έλεγα στα παιδιά μου να ψηφίζουν Ελληνοαμερικανούς υποψήφιους ανεξάρτητα από το κόμμα που ανήκουν”, ο κ. Ζουπανιώτης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και αυτή την φορά οι ομογενείς θα πράξουν το καθήκον τους υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Γεώργιου Μαραγκού στις επερχόμενες εκλογές, ενώ παράλληλα υποστήριξε την αναγκαία διατήρηση των ορίων της υπάρχουσας εκλογικής περιφέρειας στην Αστόρια, μέσω της οποίας επετεύχθη η εκλογή των Ελληνοαμερικανών Μιχάλη Γιάνναρη και Αραβέλλας Σιμωτά, που ανήκουν στο Δημοκρατικό κόμμα και προέρχονται από τα σπλάχνα της ομογένειας.

Στην ανάγκη εγγραφής των Ελληνοαμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους και στην συμμετοχή τους στις διεργασίες των κομμάτων αναφέρθηκε ο κ. Στέλιος Μανής και εκφράζοντας την υποστήριξη του προς τον κ. Γεώργιο Μαραγκό, απηύθυνε έκκληση προς τους ομογενείς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους , υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν η δύναμη που απορρέει από την ψήφο τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος τονίζοντας την ανάγκη άμεσης εγγραφής των περισσοτέρων Ελληνοαμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους, υπενθύμισε την κινητοποίηση της ομογένειας για την υποστήριξη του προεδρικού υποψήφιου Μιχάλη Δουκάκη και εστιάστηκε στην ανάγκη υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Γεώργιου Μαραγκού.

Ο κ. Τσεκερίδης καυτηρίασε την εμφανή απουσία των Ελληνοαμερικανών από την πρόσφατη δημόσια ακρόαση και κατάθεση απόψεων, σχετικά με την επαναχάραξη των εκλογικών περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στο Queens Borough Hall την περασμένη εβδομάδα και χαρακτηρίζοντας αδρανή αυτή την στάση, κάλεσε τους ομογενείς να δραστηριοποιηθούν για το καλό της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Επιβεβαιώνοντας την ισχνή παρουσία των Ελληνοαμερικανών στους εκλογικούς καταλόγους ο υποψήφιος Γερουσιαστής Γεώργιος Μαραγκός, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, μόνο ένα 20% των Ελληνοαμερικανών έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό της τάξης του 10% φαίνεται ότι ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνάμεις του Ελληνισμού στην Αμερική και παράλληλα στερεί την δυνατότητα προώθησης των αντιπροσώπων του στα διάφορα πολιτικά αξιώματα.

Στην αύξηση των καταχωρήσεων για το λεύκωμα της παρέλασης αναφέρθηκε ο υπεύθυνος της ομώνυμης επιτροπής Γεώργιος Κίτσιος , ο οποίος αφού διάβασε τα ονόματα όσων έχουν καταθέσει τις σχετικές καταχωρήσεις, ανακοίνωσε ότι αντιστοιχούν στο ποσόν των 22.600 δολαρίων.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, υπεύθυνος της τιμητικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου στο πολυτελές ξενοδοχείο Πλάζα του Μανχάταν, ο οποίος αφού παρέδωσε μια ακόμη επιταγή 5,000δολαρίων για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ζήτησε από τους ομογενείς να στηρίξουν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της παρέλασης.

Η τιμή εισιτηρίου για το Πλάζα ανέρχεται στο ποσό των 200 δολαρίων, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Κρίστοφερ, καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες εξεύρεσης 50 χορηγών, οι οποίοι θα καταβάλλουν το ποσόν των 5.000 δολαρίων έκαστος.

Την έμπρακτη υποστήριξη προς την παρέλαση εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ και συγκεκριμένα από την 6η περιφέρεια Νέας Υόρκης, εξέφρασαν η κ. Τζούλια Μακρή-Κόλινς και ο κ. Χρήστος Γκάλης, οι οποίοι δηλώνοντας την συμμετοχή του φορέα τους στην παρέλαση, παρέδωσαν και μια επιταγή 1.000 δολαρίων για το ταμείο της.

Την Ελληνική Ομοσπονδία της Νέας Υερσέης εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Νίκος Πουλής και μεταφέροντας τον χαιρετισμό του προέδρου της, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία της Νέας Υερσέης θα συμμετάσχει και εφέτος στην παρέλαση με όλες της τις δυνάμεις.

Την υιοθέτηση της πρότασης για παροχή βοήθειας στην γενέτειρα και την αντίστοιχη προβολή της, σαν κεντρικό θέμα της φετεινής παρέλασης ζήτησε ο κ. Σάκης Σερέτης από την αρμόδια επιτροπή παρέλασης, ενώ παράλληλα πρότεινε να διοχετευτεί μέρος των εσόδων της, προς την εκκλησία της Ελλάδος ή κάποιους οργανισμούς που παρέχουν συσσίτια στους αναξιοπαθούντες της Ελληνικής επικράτειας.

 

Στην υπάρχουσα αδράνεια σχετικά με την συμμετοχή των φορέων συλλόγων προς την παρέλαση αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Κατσάνος και τονίζοντας ότι μέχρι τώρα μόλις εννέα (9) σύλλογοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, ζήτησε την έγκαιρη δραστηριοποίηση των ομογενών, καλώντας τους παράλληλα, να αλλάξουν από το λεξιλόγιο τους την λέξη “θα προσπαθήσω” και να την αντικαταστήσουν με την λέξη “θα το κάνω”.

 

Όσον αφορά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από την παρέλαση, ο κ. Ντίνος Ράλλης σαν υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής, κατέθεσε την ιδέα να τιμηθούν για τις προσπάθειες τους, όλοι οι εκλεγμένοι Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί , καθώς επίσης και όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει την υποψηφιότητα τους για μια θέση στην πολιτική σκηνή και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6985&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote