Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Επαναληπτική γενική συνέλευση με απουσίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης
Επαναληπτική γενική συνέλευση με απουσίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
09.02.12

Του Σάκη Σερέτη

Απογοητευτική ήταν η εικόνα της ισχνής παρουσίας των μελών στην πρόσφατη επαναληπτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Σταθάκειο, με την συμμετοχή 40 περίπου ταμειακώς τακτοποιημένων αντιπροσώπων των συλλόγων- μελών του οργανισμού.

Μετά την χρονοβόρα επαλήθευση της απαιτούμενης απαρτίας των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών και την ανάγνωση και επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης απευθυνόμενος στα μέλη της γενικής συνέλευσης, εστιάστηκε στο επαναλαμβανόμενο θέμα της απουσίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τις διάφορες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και στην απουσία τους από τις διεργασίες προετοιμασίας της παρέλασης.

 
“Εύχομαι να μην γίνεται εσκεμμένα η απουσία των εκλεγμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου από τις διάφορες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και από τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση” ανέφερε ο ομιλητής, ο οποίος για άλλη μια φορά, υπενθύμισε τις υποχρεώσεις των εκλεγμένων μελών έναντι των ανθρώπων που τους εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές.
Κάνοντας μια παρένθεση θα πρέπει να σημειώσω, ότι την επαναληπτική γενική συνέλευση παρακολούθησαν 13 από τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις σχετικές επισημάνσεις του κ. Τσεκερίδη και αποκαλύπτει την ανευθυνότητα των μονίμως απόντων εκλεγμένων από τις διεργασίες της Ομοσπονδίας.
Ο κ . Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης και αποστολής ρουχισμού στην Ελλάδα από μια ομάδα εθελοντών της Ομοσπονδίας , η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει κάποιες ποσότητες ρούχων και στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου , θα εξεταστεί σε ποιους Ελληνικούς οργανισμούς και φορείς θα αποσταλούν.
Στην συνεχιζόμενη κρίση που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και την παροχή βοήθειας από την Ομοσπονδία αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος Απόστολος Τομόπουλος, ο οποίος πρότεινε να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή που θα οργανώσει την παροχή βοήθειας, όπως έγινε και στο παρελθόν με τους σεισμόπληκτους και τους πυρόπληκτους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη επισκευής της σκεπής του κτηρίου, η οποία παρουσιάζει προβλήματα και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, η δαπάνη ανακατασκευής θα στοιχίσει περίπου στις 10.000 δολάρια.
Συνεχίζοντας την αναφορά του ο κ. Τσεκερίδης, αναφέρθηκε στην επιθυμία επαναχάραξης των εκλογικών περιφερειών της ευρύτερης περιοχής που προωθείται από το πλειοψηφούν Ρεπουμπλικανικό κόμμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία εάν εφαρμοστεί, θα διαιρέσει την εκλογική δύναμη ψηφοφόρων της Ελληνικής παροικίας και πιθανόν να στερήσει την δυνατότητα εκλογής Ελληνοαμερικανών υποψηφίων στην Γερουσία της Νέας Υόρκης.
Στην αναγκαία και περισσότερο αναλυτική ενημέρωση της Ομογένειας εστιάστηκε ο κ. Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να κληθεί ο πολιτειακός Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης , προκειμένου να ενημερώσει την Ελληνική κοινότητα σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν.
Για το συγκεκριμένο θέμα στις 7 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις σκάλες του Queens Borough Hall και στην συνέχεια ακολούθησε εντός του κτηρίου ενημέρωση και ακρόαση των θέσεων του κοινού, ενώ την Ελληνική Ομοσπονδία που εδρεύει στην Αστόρια, αντιπροσώπευσε ο πρόεδρος της Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής τις απόψεις που απηχούν στις θέσεις των Ελληνοαμερικανών της παροικίας μας.
Σχετικά με την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης ο κ. Τσεκερίδης, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η συνάντηση με τον επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη, ωστόσο για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε, “ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθούν τα περσινά παρατράγουδα και για αυτό τον λόγο επιζητεί μια προσωπική επαφή με τον Κ. Κατσιματίδη”.
Ο κ. Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε ο προκαθήμενος της Ελληνικής εκκλησίας προς την κυβέρνηση, εκφράζοντας τις απόψεις της εκκλησίας σχετικά με την κρίση που διέρχεται ο Ελληνικός λαός και ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η σκέψη, να αποσταλεί μια παρόμοιου είδους επιστολή από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων προς την Ελληνική κυβέρνηση. Η σκέψη αυτή όμως δεν υιοθετήθηκε από τα μέλη της γενικής συνέλευσης, ενώ η πρόταση του κ. Ντίνου Ράλλη, που ήθελε να μην αποσταλεί η συγκεκριμένη επιστολή, δεν ετέθη σε ψηφοφορία λόγω της μειωμένης παρουσίας των μελών της γενικής συνέλευσης.
Στην συνέχεια ακολούθησε η αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία αποτελούμενη από τους κκ. Βασίλειο Πετράτο, Σπύρο Βασιλάκη, Ιωάννη Χελιώτη και Απόστολο Τραμπάκουλο, εξέτασε τα οικονομικά στοιχεία και τις δραστηριότητες των διαφόρων επιτροπών της χρονιάς που πέρασε.
Από τα λεχθέντα της εξελεγκτικής επιτροπής προέκυψε, ότι υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές ύψους 16.670 δολαρίων από την περυσινή διοργάνωση της παρέλασης, ενώ σχετικά με τα έσοδα που προέκυψαν από τις ενοικιάσεις των αιθουσών της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε το ποσόν των 72.505 δολαρίων , που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο 2010 μέχρι τον Ιανουάριο 2012.
Για τις ανείσπρακτες οφειλές που προκύπτουν από τον απολογισμό της περσινής παρέλασης, ο κ. Απόστολος Σκοτίδας ανέφερε ότι έχουν καταβληθεί σοβαρές προσπάθειες για την είσπραξη τους και τόνισε ότι πρόσφατα εστάλησαν για Πέμπτη φορά οι σχετικές υπενθυμίσεις, ενώ υπενθυμίζοντας το ποσόν των 10.000 δολαρίων που οφείλεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ανέφερε ότι το ποσοστό των ανείσπρακτων οφειλών, αγγίζει μόλις το 4% των συνολικών εσόδων της περσινής παρέλασης.
Επικαλούμενος την απόλυτη διαφάνεια που επαγγέλλεται η εξελεγκτική επιτροπή, ο κ. Βασίλειος Πετράτος ανέφερε ότι από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν σωστά τα στοιχεία από τα βιβλία εσόδων- εξόδων, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς επίσης και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, βάσει των οποίων επαληθεύτηκε η νομιμότητα των σχετικών αποφάσεων για τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν.
Ο κ. Πετράτος αναφέρθηκε σε μια νέα πρακτική που ακολουθείται από το διοικητικό συμβούλιο, μέσω της οποίας επιβάλλεται η ύπαρξη ξεχωριστών μπλοκ αποδείξεων είσπραξης χρημάτων.
Παραδείγματος χάριν, το λεύκωμα , το λαχείο, οι συνδρομές των συλλόγων και οι ενοικιάσεις του κτηρίου, θα έχουν διαφορετικό χρώμα αποδείξεων και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο, για την είσπραξη χρημάτων που αφορούν στο κάθε ένα τομέα ξεχωριστά.
Όσον αφορά στις ενοικιάσεις των αιθουσών της Ομοσπονδίας, η εξελεγκτική επιτροπή εστιάστηκε στην ύπαρξη ημερολογίου ενοικιάσεων, στην σύναψη συμβολαίων μεταξύ των ενοικιαστών και της Ομοσπονδίας , καθώς επίσης και στην ύπαρξη όλων των σχετικών αποδείξεων είσπραξης χρημάτων και των υπολοίπων παραστατικών.
Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας που αφορά στις ενοικιάσεις που συνάπτει η Ομοσπονδία με διάφορους ενοικιαστές, οι οποίοι δεν είναι μέλη του οργανισμού και κατά η συνέπεια η ασφάλεια της Ομοσπονδίας δεν τους καλύπτει.
Εξηγώντας τις λεπτομέρειες του ζητήματος ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, ανέφερε ότι έχουν ήδη ακυρώσει πολλές ενοικιάσεις, προκειμένου να προστατέψουν τον οργανισμό από ανεπιθύμητες καταστάσεις , ενώ παράλληλα επεσήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση ασφαλιστικού φορέα που θα μπορεί να καλύψει αυτού του είδους τις ενοικιάσεις.
Ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής εκσυγχρονισμού του ισχύοντος καταστατικού, αντίγραφα του οποίου διανεμήθηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους , ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε, μετά την παρέλαση θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της ειδικής καταστατικής συνεδρίασης, όπου θα συζητηθούν δημόσια οι προτεινόμενες αλλαγές και κατόπιν θα τεθούν σε ψηφοφορία. Κάλεσε δε όλους τους φορείς, να μελετήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές και να καταθέσουν και τις δικές τους, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός σύγχρονου και δημοκρατικού κανονισμού λειτουργίας της Ομοσπονδίας.
Μια από τις βασικές αλλαγές που προτείνεται στο νέο καταστατικό, αφορά στην κατάργηση των εκλογικών συνδυασμών, μέσω της οποίας δίνεται το δικαίωμα της ανεξάρτητης υποβολής υποψηφιότητας, γεγονός που δεν ίσχυε μέχρι τώρα και μοιραία οδηγούσε στον αποκλεισμό κάποιων στελεχών που δεν ήθελαν να ενταχθούν σε κάποιο συνδυασμό. Η προτεινόμενη αλλαγή του καταστατικού, προβλέπει την ελεύθερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσων υποψηφίων εκδηλώσουν ενδιαφέρον, οι οποίοι θα μπορούν να εκλεγούν κατευθείαν από τους ψηφοφόρους.
Σχετικά με τις νέες προτάσεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία, το νέο καταστατικό αποκλείει την ισχύουσα μέχρι τώρα εκλογή των αριστίδην μελών, οι οποίοι στην περίπτωση που έχαναν την πλειοψηφία, οι τέσσερις επικεφαλής αξιωματούχοι του συνδυασμού,είχαν αυτόματα εξασφαλισμένες τις θέσεις τους στην νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα τον άδικο αποκλεισμό υποψηφίων που είχαν εξασφαλίσει ικανό αριθμό σταυρών προτίμησης.
Στην αναβολή παρουσίασης της θεατρικής παράστασης “Ιφιγένεια” αναφέρθηκε ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης και υπενθυμίζοντας την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησία 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Σταθάκειο στις 4 Μαρτίου, ανακοίνωσε την μέχρι τώρα κατάθεση 11 υποψηφιοτήτων.
Τέλος ο κ. Αθανάσιος Αρώνης, απευθυνόμενος στα μέλη της γενικής συνέλευσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών για την αντιμετώπιση των εξόδων του διαγωνισμού.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6983&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων