Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αυξημένη η συμμετοχή στις διεργασίες της επιτροπής παρέλασης
Αυξημένη η συμμετοχή στις διεργασίες της επιτροπής παρέλασης Εκτύπωση E-mail
04.02.12

Του Σάκη Σερέτη

Εμφανώς αυξημένη ήταν η παρουσία των ομογενών στην χθεσινή συνεδρίαση για την παρέλαση και τα θετικά σχόλια τωνπαρευρισκομένων, σχετικά με την ακριβή ώρα έναρξης, την ποιότητα της διαδικασίας και την λήξη των εργασιών της συνεδρίασης σε αρκετά ικανοποιητικό χρόνο, επιβραβεύουν την πάγια θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, που αφορά στον σεβασμό του χρόνου και τις ουσιαστικές συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης.

Στα θετικά της συνεδρίασης καταγράφεται και η προετοιμασία της επιτροπής παρέλασης, η οποία είχε συνάντηση εργασίας νωρίτερα και φάνηκε αρκετά “διαβασμένη” κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία ανέπτυξε τα τρέχοντα θέματα και αναζήτησε τις γνώμες και την πλαισίωση των διαφόρων υποεπιτροπών από τους παρόντες.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και η εκλεγμένη Ελληνοαμερικανίδα δικαστής της κομητείας του Νάσο Ελένη Βουτσινά, η οποία αφού ευχαρίστησε την ομογένεια για την υποστήριξη που της παρείχε στην προσπάθεια εκλογής της, ανέφερε την σκέψη σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία, να προετοιμάσει το έδαφος σχετικά με την διοργάνωση μιας τελετής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου1821, στην έδρα των δικαστηρίων της κομητείας του Νάσο.

Στις προσπάθειες καθιέρωσης του Μαρτίου, σαν τον μήνα Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ στην συνέχεια επαίνεσε την κ. Ελένη Βουτσινά για την συμμετοχή της στις διεργασίες της παρέλασης και την ιδέα προώθησης της επετείου για την Ελληνική ανεξαρτησία στην κομητεία του Νάσο.

Υποσχόμενος δε την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στην πραγματοποίηση αυτής της ιδέας, εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί αυτή η εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Ελληνικής κληρονομιάς, εφόσον βέβαια επιτευχθεί η έγκριση της από τις δικαστικές αρχές της κομητείας του Νάσο.

Ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε ότι ο υπεύθυνος κατασκευής των τροχοφόρων αρμάτων της παρέλασης, θα βρίσκεται παρών στην επόμενη συνεδρίαση για την παρέλαση και υπενθύμισε την απαραίτητη προκαταβολή, η οποία απαιτείτε για την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων μεταξύ των ενδιαφερομένων συλλόγων και του κατασκευαστή.

Σχετικά με τις μουσικές ορχήστρες που θα συνοδεύουν τα τμήματα που θα παρελάσουν, ανέφερε ότι το κόστος συμμετοχής τους εφέτος θα αυξηθεί κατά 25 δολάρια, λόγω της αύξησης των διοδίων, ενώ όσον αφορά στην ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, ανέφερε ότι δεν έχει τίποτα να ανακοινώσει, καθόσον δεν επετεύχθη ακόμα το ραντεβού με τον επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη.

Σύμφωνα όμως με όσα δήλωσε ο κ. Ντίνος Ράλλης- μέλος της επιτροπής δημοσίων σχέσεων της παρέλασης- έχει κανονίσει τις επόμενες ημέρες μια συνάντηση με τον ιδιαίτερο του κ. Κατσιματίδη, μέσω της οποίας αναμένεται να προσδιοριστεί επίσημα η επαφή με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και την επιτροπή παρέλασης.

Ο Κ. Τσεκερίδης ανέφερε επίσης, ότι ακόμη δεν έχει επιλεγεί το κεντρικό θέμα της παρέλασης και κάλεσε τους ομογενείς να καταθέσουν τις γνώμες τους, ενώ αναφερόμενος στην εκδήλωση της νεολαίας που πραγματοποιείται την Πέμπτη το βράδυ πριν από την παρέλαση, γνωστοποίησε τις επαφές του με το Ωνάσειο πολιτιστικό κέντρο Νέας Υόρκης, προκειμένου να διαπραγματευτεί την ενοικίαση της αίθουσας.

Στις υπάρχουσες καταχωρήσεις του λευκώματος της παρέλασης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομώνυμης επιτροπής Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος αφού διάβασε τα ονόματα αυτών που κατέθεσαν τις σχετικές αιτήσεις, ανέφερε ότι ανέρχονται στο ποσόν των 16.900 δολαρίων.

Όσον αφορά στην κίνηση του λαχείου της παρέλασης, η υπεύθυνη κ. Ελένη Ψαρά ανέφερε την διάθεση 2.411 λαχνών , καθώς επίσης και την ταχυδρομικώς αποστολή 1.500 λαχνών στους αντιπροσώπους των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Ο συντονιστής της παρέλασης Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του κ. Γεωργίου Μαραγκού για μια θέση στην Γερουσία και υπενθύμισε ότι θα πρέπει να επαναληφθούν οι επισκέψεις της επιτροπής παρέλασης στις Ελληνοαμερικανικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να προωθήσουν την παρέλαση και να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Με πρωτοβουλία του συμπρόεδρου της παρέλασης ιατρού Φρίξου Γκούση, συστήθηκε η αρμόδια επιτροπή που απαρτίζεται από τους κκ. Νοδάρο Γρηγόρη, Ντίνο Ράλλη, Σπύρο Βασιλάκη και Μοσχοκάρφη Θεόδωρο, η οποία θα αναλάβει μαζί με άλλα μέλη της επιτροπής παρέλασης, να επισκεφθεί τις απομακρυσμένες κοινότητες και να ενημερώσει για την παρέλαση .

Επικαλούμενος την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ο κυβερνήτης της Παμακεδονικής ένωσης Αμερικής και Καναδά στην Νέα Υόρκη Ιορδάνης Αλεξιάδης, ζήτησε να προηγηθεί μαζί με τα πρώτα τμήματα της παρέλασης η οργάνωση που εκπροσωπεί, ενώ ο πρόεδρος της Παμακεδονικής Κώστας Χατζηστεφανίδης που ήταν παρών στην συνεδρίαση, αναφέρθηκε στις επικείμενες επαφές του με τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και τον Έλληνα Πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, που αφορούν στην εξεύρεση λύσης για την ονομασία των Σκοπίων.

Στις προετοιμασίες της τελετής έπαρσης της Ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος Μαικ Βουδούρης και επισημαίνοντας την αναγκαία συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Ελληνοαμερικανικά σχολεία, ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί ήδη οι σχετικές αιτήσεις έκδοσης αδειών για την πραγματοποίηση της τελετής.

Στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησία 2012, ανέφερε ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης και παράλληλα κατέθεσε την ιδέα συμμετοχής κοριτσιών από τους Εθνικοτοπικούς συλλόγους, που γιορτάζουν την επέτειο απελευθέρωσης της ιδιαίτερης τους πατρίδας, στις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις για την παρέλαση.

Την διαφήμιση της παρέλασης σε Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πρότεινε ο κ. Υψηλάντης από τον σύλλογο Μεγαρέων “Βύζας”, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί που δεν ενημερώνονται και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην παρέλαση, ενώ ο π. Γεώργιος Αναστασίου ιερατικώς προϊστάμενος της Κορώνας, ανέφερε ότι θα μπορούσαν οι έχοντες λογαριασμό στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), να καταχωρήσουν πληροφορίες σχετικά την Ελληνική παρέλαση και την ημερομηνία διεξαγωγής της.

Μια άλλη πρόταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Νικόλαος Διαμαντίδης, αφορά στην ανανέωση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας και στην καταχώρηση πληροφοριών για την παρέλαση, ενώ ο κ. Ντίνος Ράλλης πρότεινε να σταλούν ενημερωτικά δελτία για την παρέλαση, σε όλες τις τοπικές Αμερικανικές εφημερίδες της ευρύτερης περιοχής.

Στην συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή των ευζώνων της Ελληνικής προεδρικής φρουράς, των οποίων τα έξοδα μεταφοράς και παραμονής θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου εφέτος από την Ομοσπονδία.

Η επόμενη συνεδρίαση για την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Σταθάκειο, με ώρα έναρξης 7.30.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6975&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 06.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >