Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Σε οριακή στιγμή οι διαπραγματεύσεις για νέο δάνειο - PSI»
«Σε οριακή στιγμή οι διαπραγματεύσεις για νέο δάνειο - PSI» Εκτύπωση E-mail
01.02.12

Με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθεί η κατ΄ αρχήν συμφωνία με την τρόικα για το νέο δάνειο της χώρας που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε ότι η κοινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τους πιστωτές. "Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις", είπε.

Ο κ. Καψής τόνισε ότι "οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανεική σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή, έχουν γίνει πού σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης"

Σχετικά με την διαφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την αποχώρησή τους από την Βουλή, για το νομοσχέδιο περί αποσυμφόρησης των φυλακών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι "τέτοια προβλήματα υπάρχουν και είναι φυσιολογικά σε μία κυβέρνηση τριών κομμάτων που δεν συμφωνούν με όλα". Έκανε ακόμη λόγο για "αρρυθμίες" και τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.

 


Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, με αφορμή την εμπλοκή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι ο πρωθυπουργός είναι αποκλειστικά προσηλωμένος στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: "Είμαστε ένα λεπτό πριν από τη συμφωνία και δεν έχουμε δυνατότητα να εκτρέψουμε την κατάσταση. Δεν πρέπει να δημιουργείται λάθος εικόνα γιατί μετά την συμφωνία ακολουθεί η διαπραγμάτευση για το οικονομικό πρόγραμμα".

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6965&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote