Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Εθισμένοι στα ληγμένα της επικοινωνιακής κριτικής….
Εθισμένοι στα ληγμένα της επικοινωνιακής κριτικής…. Εκτύπωση E-mail
27.01.12

Toυ Σάκη Σερέτη

Η παρατεταμένη αναιμική παρουσία των ομογενών, αλλά και των εκλεγμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης, αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος εκτός των άλλων, έχει να αντιμετωπίσει και την ασκούμενη άγονη κριτική, που όπως αποκαλύφθηκε ολοφάνερα στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση, πηγάζει κυριολεκτικά από την ανάγκη κάποιων εξειδικευμένων παραγόντων, να δικαιολογήσουν τα πεπραγμένα των διαθέσεων τους.

Επειδή όμως δεν υπάρχουν φίλτρα μαγικής προέλευσης, τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αφενός την λύση στο γνωστό πρόβλημα αποχής της αντιπολιτευτικής ομάδας και αφετέρου στην αλλαγή την υπάρχουσας νοοτροπίας, που θέλει τους περισσότερους φορείς να εμφανίζονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο κάδρο της παρέλασης, θεωρώ ότι θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι εκδηλώσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, καθόσον δεν συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κάνοντας όμως μια παρένθεση, θα ήθελα να επισημάνω ότι η φυσική παρουσία και συμμετοχή στις διεργασίες της ομοσπονδίας είναι εθελοντική και φυσικά ο εκάστοτε πρόεδρος, δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις στους απέχοντες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι “έχουν επιλέξει την καλλίτερη ασθένεια σαν την δικαιολογία που τους ταιριάζει” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλειος Σκαρβέλης.
Κατά συνέπεια το βέλος της προτροπής “να πάνε στα σπίτια τους, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που απέχουν συστηματικά από τις διεργασίες της παρέλασης”, νομίζω ότι απευθύνεται αποκλειστικά στους ψηφοφόρους των εκλογών, οι οποίοι θα πρέπει αξιολογώντας την παρουσία και το έργο όλων αυτών των ανύπαρκτων εκλεγμένων, να τους αποδώσουν το ανάλογο αντίτιμο.
Παρακολουθώντας όμως ανελλιπώς τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, όπως επίσης και τις διεργασίες των πανομογενειακών συγκεντρώσεων για την παρέλαση, έχω γίνει αυτήκοος μάρτυρας κατάθεσης πολλών προτάσεων για την καλυτέρευση της παρέλασης, αλλά δυστυχώς το δια ταύτα αυτών των προτάσεων, χωλαίνει στην εφαρμογή τις περισσότερες φορές, κυρίως λόγω έλλειψης συνεργασίας των ίδιων ανθρώπων που τις κατέθεσαν.
Έτσι φτάνουμε στο σημείο, όπου επιλεκτικά κάποιοι φωνάζουν και κάποιοι άλλοι δήθεν αγανακτούν αναζητώντας την αύξηση συμμετοχής του κοινού στα της παρέλασης, αλλά προφανώς ξεχνούν να κάνουν την αυτοκριτική τους και κοιτάζοντας το είδωλο τους στον καθρέφτη, διστάζουν να αναρωτηθούν, εάν οι ίδιοι ακολουθούν ευλαβικά τις δικές τους προτροπές και πράττουν ανάλογα.
Όπως ακούστηκε στην χτεσινή συνεδρίαση, μόνο μια, ή δύο αιτήσεις συμμετοχής φορέων στην φετεινή παρέλαση έχουν μέχρι τώρα κατατεθεί και αυτό επιβεβαιώνει την υπάρχουσα νοοτροπία της τελευταίας στιγμής, την οποία δυστυχώς όμως, ακολουθούν κλασικά μέχρι σήμερα και οι λαλίστατοι εκπρόσωποι των φορέων που ασκούν άγονη κριτική επί παντός επιστητού .
Ωστόσο το πουκάμισο της φετεινής παρέλασης δεν είναι και τόσο αδειανό όπως θέλουν να το παρουσιάζουν κάποιοι καλοθελητές, καθώς σύμφωνα με τα λεχθέντα από τον κ. Κώστα Κατσάνο, “πέρυσι τέτοια εποχή δεν είχαν διατεθεί 2.400 λαχεία και φυσικά δεν είχε ακόμη εκλεγεί ο τελετάρχης της παρέλασης, ενώ εφέτος έχει ήδη εκλεγεί. Καλή και ευπρόσδεκτη η καλόπιστη κριτική, αλλά και ο εθελοντισμός είναι ακόμα καλλίτερος” δήλωσε ο ομιλητής.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6960&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 27.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων