Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ Εκτύπωση E-mail
28.10.07

Του Σάκη Σερέτη

 

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας που θα αναδείξει τον αρχηγό του Πασόκ πλησιάζει,χωρίς να υπάρχουν ορατά σημάδια που θα βοηθούσαν στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων,σχετικά με τον νικητή της “κόντρας”μεταξύ “Βορείων και νοτίων”.

Οι σφυγμομετρήσεις καθώς και η ροή των γκάλοπ, επιβεβαιώνουν απόλυτα το θολό τοπίο της αναμέτρησης και καθώς μέχρι σήμερα,παραμένει αγνωστη η τελική σύνθεση του εκλογικού σώματος που θα προσέλθει στις κάλπες,κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με κάποια σιγουριά τον νικητή της επόμενης ημέρας.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των “μονομάχων”εχουν επιδοθεί σε μια ατέλειωτη κούρσα με τον χρόνο,προβάλλοντας  τις θέσεις των εκλεκτών τους που όμως καμμία δεν προσδιορίζει σαφώς το πολιτικό στίγμα καθώς και την επόμενη ημέρα του κόμματος.  

Η πολιτική ατζέντα του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου περιέχει το κρίσιμο ερώτημα, «ποιός ευθύνεται για την πρόσφατη βαριά εκλογική ήττα»,που έχει σαν δεύτερο χαρακτηριστικό τον έντονο προβληματισμό, εάν το Πασόκ θα μπορέσει να ξαναπεράσει στον αστερισμό της εκλογικής νίκης.

Οι σκέψεις του κ.Βενιζέλου για το νέο μοντέλο ηγεσίας του Πασόκ, εκφράζουν προτάσεις για συλλογικότητα και συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων,που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόλυτη κυριαρχία του ενός,που εφάρμοζαν οι μέχρι σήμερα ηγέτες του κόμματος.

Επίσης η πρόσφατη ρήξη του με τους “επαγγελματίες συνδικαλιστές”,οσον αφορά την θέσπιση ορίου θητείας στα αξιώματα που κατέχουν,θεωρήθηκε απο τους θιγέντες αιτία πολιτικού προσανατολισμού προς τον Νότο,καθώς εκει όπως λέγεται διανέμονται διακριτοί ρόλοι και οι υποσχέσεις περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Απο την άλλη πλευρά του κ.Παπανδρέου,προβάλλεται σαν πρώτο θέμα η αυτονομία των πολιτικών απο τα διαπλεκόμενα και τους διάφορους εξωθεσμικούς παράγοντες,ενω οι προσχωρήσεις προβεβλημένων στελεχών του κόμματος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό,παρόλο που μερικοί δεν εχουν καταφέρει να πείσουν την εκλογική βάση για την ουσιαστική ειλικρίνεια των δηλώσεων τους (π.χ.Β.Παπανδρέου).

Η 11η Νοεμβρίου αναμένεται να μείνει χαραγμένη στην μνήμη των ψηφοφόρων του Πασόκ, σαν μια νέα ιστορική ημέρα που πιθανόν θα σηματοδοτήσει ανάλογα με την εξέλιξη της και την είσοδο του κόμματος σε τροχιά εξουσίας.

Ομως επειδή η γλώσσα των μαθηματικών ειναι αλάνθαστη και δεν επιδέχεται καμμία παρερμηνεία,να θυμίσω τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε το Πασόκ στις εκλογές του 2004 οπου εχασε, που ανέρχονταν στα 3.000.000 και που αν τα συγκέντρωνε και στις πρόσφατες εκλογές,σήμερα θα ήταν κυβέρνηση και το στρατόπεδο Βορείων και Νοτίων θα είχε γαλάζια απόχρωση καθώς εκεί θα έμελλε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αμφισβήτησης του ηττημένου.    

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=696&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote