Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης
Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
26.01.12

Μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια που ξεκίνησαν εδώ και πολλούς μήνες το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στην Αστόρια, φτάνει πολύ κοντά στην υλοποίηση της και χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή της ομογένειας.

Φυσικά εννοώ την μεγάλη συναυλία “Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του σχολικού συγκροτήματος Φράνκ Σινάτρα στην Αστόρια, με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα που έρχεται για πρώτη φορά στην Αμερική.
“Η συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος τιμήθηκε το 1979 με το βραβείο Νόμπελ της Λογοτεχνίας” δήλωσε ο πρόεδρος του Κ.Ε.Π. Ηλίας Νεοφώτιστος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.
Το πρώτο κομμάτι της συναυλίας συμπεριλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση την οποία θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Λέκκας , συνοδευόμενος από τον Γιάννη Φιλιπουπολίτη στο πιάνο, τον Απόστολο Τσαρδάκα στην κιθάρα και τον Στάθη Σαββίδη στο Μπουζούκι.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας θα περιλαμβάνει ερμηνείες τραγουδιών που έχουν γράψει οι Μάνος Χατζηδάκης, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος ,Νίκος Μαυρουδής και άλλοι μουσικοσυνθέτες, ενώ αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γιάννης Σιμωνίδης.
Στην συναυλία ενδέχεται να συμμετάσχει και ο νέος ανερχόμενος τραγουδιστής Πάνος Μπούσαλης , ο οποίος θα έρθει από τον Καναδά , ανέφερε η κ. Πόπη Γιαννάτου , ενώ για την προώθηση της συναυλίας έχει αρχίσει μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία μέσω facebook και twiter,ενώ παράλληλα αποστέλλονται χιλιάδες μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επεσήμανε η κ. Ελευθερία Τουρτούλη.
Στην σημαντικότητα της εκδήλωσης αναφέρθηκε η κ. Θεοδώρα Ζιώγκα , η οποία τόνισε ότι “γίνονται πολλές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο για τον Οδυσσέα Ελύτη , αλλά εδώ στην Αμερική κανένας φορέας μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία”.
Την επιθυμία να παρακολουθήσουν την συναυλία οι μαθητές και μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων από τα Ελληνικά σχολεία που υπάγονται στην δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέφρασε ο κ. Ντίνος Ράλλης και παράλληλα απηύθυνε τα συγχαρητήρια του προς τους υπευθύνους του ΚΕΠ για την διοργάνωση της συναυλίας , καθώς επίσης και για την συνολική προσφορά τους στην γλώσσα και τον πολιτισμό.
Στην πολύχρονη προσφορά και στο έργο προώθησης της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας από την Άννα Γιανετάκη –Μπεργελέ αναφέρθηκε ο κ. Ηρακλής Κεμμύδας, ο οποίος υπενθυμίζοντας ότι χάρη στις δικές της προσπάθειες τα παιδιά του έμαθαν τα πρώτα Ελληνικά στο ΚΕΠ, θα ήθελε να αφιερώσει το σύνολο των προσπαθειών του στην μνήμη της.
Ο κ. Κρεμμύδας επισημαίνοντας ότι “η τελευταία γραμμή άμυνας που μας απέμεινε, είναι η παιδεία και ο πολιτισμός μας”, κάλεσε την ομογένεια να αγκαλιάσει αυτή την σημαντική εκδήλωση και κλείνοντας ανέφερε, “αν δεν είχα διαβάσει Οδυσσέα Ελύτη θεωρώ ότι δεν θα είχα ζήσει”.
Τέλος η κ. Ανίτα Βόζου-Τουμαρά αναφέρθηκε στις ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου των νέων καλλιτεχνών που παρέχει το ΚΕΠ και παράλληλα ανακοίνωσε την επόμενη θεατρική παράσταση που θα ανεβάσει η θεατρική τους ομάδα, η οποία αφορά στην επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα –Παπαθανασίου “Συμπεθέροι από τα Τίρανα”.
Η ομιλήτρια εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της προς τους δημιουργούς του έργου, αναφέροντας την δωρεάν παραχώρηση των δικαιωμάτων του έργου προς το ΚΕΠ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συναυλία, αλλά και για όλες τις άλλες δραστηριότητες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο (718) 7267329, ή στην ηλεκτρονική σελίδα του πληκτρολογώντας
www.greekculturalcenter.org

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6958&Itemid=30

Τελευταία ανανέωση ( 26.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote