Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εκτύπωση E-mail
26.01.12

Δεν απέδωσε τελικά τα αναμενόμενα η φετεινή  φιέστα για τα 73α γενέθλια της “κραταιάς”.  Από την μια ο καιρός που άρχισε να δείχνει άγριες διαθέσεις και από την άλλη  η παραλίγο βράβευση του  Δήμαρχου της  Χειμάρας, δρομολόγησαν  δεύτερες σκέψεις συμμετοχής  του  κοινού   στην εν λόγω εκδήλωση.  

Παρόλα αυτά όμως, οι τιμητικές διακρίσεις που απονεμήθηκαν στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναστάσιο Μάνεση και στον Παγχιακό σύλλογο Νέας Υόρκης “Κοραής”, θεωρούνται αρκετά ψαγμένες και θαυμάσιες  επιλογές, ενώ παράλληλα   αναδεικνύουν την προσπάθεια απαγκίστρωσης  της σημερινής διοίκησης, από τον στενό  κορσέ της φάμπρικας των “παραταξιακών” απονομών σε   ημέτερους.

Σε γενικές γραμμές η οργάνωση  της εκδήλωσης  ήταν καλή, αλλά το “Λακωνίζειν  εστί  φιλοσοφείν” έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας και  το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς …..

Οι  ενωμένοι δεν  γιορτάζουνε  ποτέ…

Λάμπει  δια της απουσίας της από τις τελευταίες  πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση  η αντιπολιτευτική ομάδα των επτά του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας,  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν στα δρώμενα του οργανισμού.

Οι πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζονται από τώρα για τις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου και προβάλλοντας σαν αιχμή του δόρατος  την ενότητα για το καλό του Ελληνισμού, επιστρατεύουν τους απόστρατους   “σοφούς”, προκειμένου  να ανοίξουν  γέφυρες  κομματικού χαρακτήρα, με τις οποίες ελπίζουν να αναπτερώσουν  τις  ελπίδες  μιας πιθανής επανόδου τους  στην εξουσία.

Δεν έμαθα όμως μέχρι τώρα  αν τσιμπάει το ψάρι.  Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Πάντως η μέχρι τώρα εικόνα, αποθανατίζει  τους νοσταλγούς της εξουσίας  εμφανώς  συγχυσμένους  να  παρακολουθούν τα τεκταινόμενα  και όλοι μαζί αντάμα, οι   κομματικοί “μάγειροι” και οι  πρώην “σοφοί” εκπρόσωποι του μεταρρυθμιστικού κινήματος  της απραξίας,να  διοργανώνουν “ενωτικές”   κλειστές συνάξεις, ενώ  απέχοντας συνειδητά από γιορτές  και εκδήλωσεις της Ομοσπονδίας,  επιβεβαιώνουν   το παραφρασμένο λαϊκό άσμα “οι ενωμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ”.      

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6956&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >