Αρχική arrow EDITORIAL arrow Δικαιοσύνη αλά καρτ και υπουργοί στα χαρακώματα
Δικαιοσύνη αλά καρτ και υπουργοί στα χαρακώματα Εκτύπωση E-mail
23.01.12

Του Σάκη Σερέτη

Αρκετά  από τα χτεσινά  δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου στην Ελλάδα, “ανεβάζουν” το θέμα παραπομπής του πρώην πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου,  ύστερα από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γ.Πεπόνη, να διαβιβάσει την δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Αποκαλυπτική έως και απειλητική ήταν  όμως, η δήλωση του υπουργού υγείας Α.Λοβέρδου  στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μέσω της οποίας απέστειλε οδηγίες προς “ναυτιλλόμενους”, ότι  “όποιος επιχειρήσει να πειράξει  τον Γιώργο Παπανδρἐου, θα μετατρέψει την χώρα σε μια χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό” !!!!

Προφανώς έχει πλέον εμπεδωθεί από τους εκπροσώπους του πολιτικούς συστήματος στην Ελλάδα, ότι όλοι οι εθνοπατέρες είναι στο απυρόβλητο και οι όποιες ευθύνες που πιθανόν τους  αντιστοιχούν, αποτελούν θεωρίες συνομωσίας και έχουν μοναδικό σκοπό την πολιτική  τους εξαφάνιση.      
Βεβαίως πριν από αυτή  την δήλωση του κ.Λοβέρδου, είχε προηγηθεί μια άλλη από τον κ. Δ.Ρέππα, όπου σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος της υπερασπιστικής γραμμής που έχει υιοθετηθεί προφανώς, ανέφερε ότι  “ κάποιοι επιχειρούν να εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη τον Γ. Παπανδρέου”, τονίζοντας επίσης  ότι, “φτάνει  στα όρια της προδοσίας η συζήτηση για τον Γ. Παπανδρέου”.
Ο κ. Δ. Ρέππας ανέφερε επίσης, ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας  Γ. Προβόπουλου, δεν αφορούσαν τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και υποστηρίζοντας  ότι έγιναν ερμηνείες των δηλώσεων του στο πλαίσιο σκοπιμότητας και μικροκομματικής διαχείρισης των πληροφοριών, τόνισε  ότι “αυτό που ζει η Ελλάδα είναι η κατάληξη μιας περιόδου πολλών χρόνων”.
Δεν ξέρω αν  οι δηλώσεις περί επικείμενου μακελειού από τον κ.  Λοβέρδο  κρίνονται ικανές ώστε  να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των λειτουργών της δικαιοσύνης, αλλά σίγουρα προκαλούν περίεργους συνειρμούς σε ολόκληρη την σκληρά δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, η οποία παρακολουθεί  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  τις τελευταίες επικοινωνιακές  μάχες υπουργών, στα χαρακώματα υπεράσπισης του Παπανδρεϊκού συστήματος εξουσίας.
Βεβαίως η λέξη μακελειό, ακούγεται αρκετά εντυπωσιακή και αυτό πρέπει να το γνωρίζει καλά ο συνταγματολόγος υπουργός  Α.Λοβέρδος, ωστόσο θα ήταν χρησιμότερο   για αυτόν και την παράταξη που εκπροσωπεί, να σταματήσουν να εκστομίζουν  ασύμμετρες ανοησίες  και  κάνοντας την αυτοκριτική τους, να εστιάσουν το  ενδιαφέρον τους   στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα η κ.  Βάσω Παπανδρέου, η οποία ανέφερε ότι “ούτε ένας πολιτικός και μιλώ για τον δικό μας χώρο, διότι αυτό έχει αξία, δεν μπήκε στη φυλακή”.  
Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Ρέππα “ αυτό που ζει η Ελλάδα είναι η κατάληξη μιας περιόδου πολλών χρόνων”, είναι σίγουρα απόλυτα αληθινό, μόνο που ξέχασε ο κ. Ρέππας να μας υπενθυμίσει, ότι για πολλά από αυτά τα χρόνια, αυτός και το κόμμα που ανήκει, ήταν γαντζωμένοι στο άρμα της εξουσίας  και φυσικά ευθύνονται σημαντικά και αυτοί  για το σημερινό κατήφορο της γενέτειρας.  
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6951&Itemid=29

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote