Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πηγή έμπνευσης το Έπος του '40 Εκτύπωση E-mail
28.10.07
Την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει οποιουσδήποτε στόχους θέσει όσο φιλόδοξοι κι αν είναι, επειδή διαθέτει ατελείωτες δυνατότητες, αρκεί να αφήσει πίσω φίλαυτες πρακτικές και μίζερες συμπεριφορές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει να ζήσει ειρηνικά σ΄αυτό το διεθνές περιβάλλον και στην αδιαλλαξία αντιπαραθέτει τον διάλογο, με δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην παρέλαση πήραν μέρος μηχανοκίνητα και πεζοπόρα στρατιωτικά και πολιτικά τμήματα και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές, πρόξενοι ξένων χωρών και άλλοι. 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: "Μέρες σαν τη σημερινή αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο να σκεφτούμε τι κατάφερε ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός.

Αυτό μας εμπνέει, μας διαπερνάει μια αύρα αισιοδοξίας ότι αυτός ο τόπος, αυτή η χώρα, αυτός ο λαός, έχει ατέλειωτες δυνατότητες, αρκεί να αφήσουμε πίσω φίλαυτες πρακτικές, μίζερες συμπεριφορές, να αντλήσουμε παραδείγματα από αυτόν τον αγώνα, αυτών των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την λευτεριά και την ανεξαρτησία μας.

Η σημερινή μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση έδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητής της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Είναι εγγυητές της ασφάλειας των συνόρων και της ηρεμίας, της εσωτερικής, του λαού μας.

Δεν μας μένει παρά, εμπνεόμενοι από τους αγώνες αυτών που έδωσαν και τη ζωή τους για να ζούμε εμείς καλύτερα, να αποδυθούμε σε μια δημιουργική νέα εποχή. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους όσο φιλόδοξοι κι αν είναι και είμαι αισιόδοξος ότι όλοι μαζί μπορούμε να τους πετύχουμε".

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε : "Με τη σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση ολοκληρώνονται οι εορτασμοί που είχαμε για την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας μας. Στέλνουμε ένα μήνυμα σήμερα προς όλους, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει να ζήσει ειρηνικά μέσα σ' αυτό το διεθνές περιβάλλον, με σχέσεις καλής γειτονίας και να υπηρετήσει τις αρχές και τις πανανθρώπινες αξίες.

Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνάμεις ειρήνης. Είναι δυνάμεις που εγγυώνται την ελευθερία και την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και οι επισκέπτες της χώρας μας.

 Πρέπει να τονισθεί ότι οι επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι επενδύσεις στην ειρήνη, γιατί ακριβώς αυτές οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτρέπουν κάθε σκέψη για οποιαδήποτε επιβουλή και δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν το καθήκον τους, όποτε και αν χρειασθεί.

Απεναντι λοιπόν στην ποσότητα που κάποιοι άλλοι παραθέτουν, εμείς αντιπαραθέτουμε την ποιότητα,τον επαγγελματισμό, την άρτια εκπαίδευση, το φρόνημα, το σθένος αλλά πάνω από όλα την πίστη ότι αγωνιζόμαστε για το δίκαιο.

Την πίστη ότι ο αγώνας μας είναι πάντα δίκαιος. Και αυτό το φρόνημα, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να υπερνικήσει την όποια ποσότητα. Απέναντι στην αδιαλλαξία αντιπαραθέτουμε τον διάλογο με επιχειρήματα.

Την πειθώ και μη νομίζει κανείς ότι αυτό είναι αδυναμία. Εμείς επιμένουμε στις αρχές του διάλογου, επιμένουμε στο να ζούμε ειρηνικά. Πιστεύω ότι το μήνυμα λαμβάνεται από όλους".

 Ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε: "Οι πόλεμοι κερδίζονται από αυτούς που υπερασπίζονται αρχές και αξίες και χάνονται από όσους ενεργούν ως άρπαγες στο όνομα της βίας και της δύναμής". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: "Όσοι δεν ακούν την φωνή της Ελλάδος μπορούν να δουν τη δύναμη των Ενόπλων της Δυνάμεων.

¨Όσο καλύτερα δουν τόσο καλύτερα για όλους".

 Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος δήλωσε: " Σε όλους τους Έλληνες εντός και εκτός της Ελλάδος χρόνια πολλά, ειρηνικά, ελληνικά, μακεδονικά, χριστιανικά, και ορθόδοξα.

 Η σημερινή μεγαλειώδης παρέλαση είναι ένα μήνυμα προς τον Ελληνισμό να είναι πάντα αισιόδοξος και δυνατός, γιατί οι δυνάμεις του έθνους που εγγυώνται την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την ενότητα του ελληνικού λαού είναι πάντοτε στις επάλξεις για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Όλοι μας να έχουμε πνεύμα ενότητας, συνεργασίας, δημιουργίας και εφαρμογής των νόμων. Να επαναφέρουμε τα παιδιά στα σχολεία, να κάνουνε μάθημα. Αυτή είναι η βάση και να είναι και όλα στην παρέλαση". 

Τέλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε: "Η φετινή εκπληκτική παρέλαση είναι η καλύτερη απάντηση σ' αυτά τα σκουριασμένα μυαλά που δεν θέλουν τη συνέχεια του Ελληνισμού.

 Σ΄αυτούς τους ανόητους που θεωρούν ότι ο πατριωτισμός είναι και εθνικισμός".  Μαζική η συμμετοχή στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας Με την μεγάλη μαθητική παρέλαση ενώπιον του υπουργού Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στην πλατεία Συντάγματος, αμέσως μετά την πανηγυρική δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη, κορυφώθηκαν στην ΑΘήνα, οι εορταστικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 Παρουσία πλήθους κόσμου, η παρέλαση άνοιξε με μαθητές σχολείων με παραδοσιακές φορεσιές, ακολούθησαν τα σχολεία της ΑΘήνας, οι αθλητές των Special Olympics και οι πρόσκοποι και έκλεισε με την Αθηναϊκή Φιλαρμονική. 

Στη δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι "η μαζική εθελοντική και ενθουσιώδη συμμετοχή της ελληνικής νεολαίας στη σημερινή παρέλαση αποδεικνύει ότι η νέα γενιά του τόπου διδάσκεται και εμπνέεται απο τη γενιά των πατέρων τους.

Αυτό ενισχύει την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση της σύγχρονης Ελλάδας". Ο κ. Παπουτσής, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα είπε ότι είναι μια μεγάλη εθνική επέτειος που μας υπενθυμίζει στην πατρίδα, το έθνος και το λαό που εμφορούνται απο τις αξίες της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίζεται η ελευθερία στην πράξη, στη σκέψη και στη ζωή μας. 

Την μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ΑΘηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, η υπερνομάρχης Αθηνών Ντίνα Μπέη, ο νομαρχής Αθηνών Γ. Σγουρός, εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χρήστος Παπουτσής, εκ μέρους του Συνασπισμού η βουλευτής Αννα Φιλίνη, απο το ΛΑΟΣ ο Γ. Γεωργίου, και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Στην πανηγυρική δοξολογία παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Δρίβας και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου. 

 Μηνύματα ΚΚΕ και ΣΥΝ για την Εθνική Επέτειο 

 «O ελληνικός λαός, για να διεκδικήσει το δίκιο του, το μέλλον που του ανήκει, επιβάλλεται να πει αποφασιστικά ένα ισχυρό, πολιτικό - ταξικό ΟΧΙ στον «ευρωμονόδρομο» των θυσιών για την πλουτοκρατία και στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς ΗΠΑ και ΕΕ, που αλλάζουν τα σύνορα και μακελεύουν λαούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. "Το ΟΧΙ του 1940 αποτελεί πηγή έμπνευσης και σήμερα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που πρέπει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.

 Η αγωνιστική στάση ζωής και οι θυσίες αυτών που επέλεξαν το δρόμο της προσφοράς και του κοινωνικού χρέους καταξίωσαν διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δημοκρατίας και πολιτισμού.

 Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ. Σήμερα χρειαζόμαστε το ΟΧΙ στο αμερικάνικο σφαγείο στο Ιράκ. ΟΧΙ σε νέες επεμβάσεις στο Ιράν. ΟΧΙ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων και Παλαιστινίων. ΟΧΙ στη διχοτομημένη και κατεχόμενη Κύπρο. ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία." τονίζει ο ΣΥΝ.

 

 e-typos   

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=695&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote