Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
21.01.12

Συνεχίστηκαν και την εβδομάδα που μόλις πέρασε οι διεργασίες για την προετοιμασία της εθνικής μας παρέλασης, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου 2012 στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Για μία ακόμη φορά παρατηρήθηκε η μικρή σε αριθμό συμμετοχή των ομογενών, ενώ η αδικαιολόγητη απουσία πολλών μελών του διοικητικού συμβουλίου προκάλεσε για άλλη μια φορά αναπάντητα ερωτηματικά στους παρόντες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπεύθυνος του λαχείου Βασίλειος Εγγλέζος , έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 2.000 λαχεία και εντός της εβδομάδας που διανύουμε, θα αποσταλούν ταχυδρομικώς από 10 λαχεία σε όλους τους αντιπροσώπους των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας προκειμένου να τα διαθέσουν στους συλλόγους τους, ενώ και εφέτος έχουν τυπωθεί 5.000 λαχνοί.
Σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της παρέλασης, ο πρώην πρόεδρος Τάσσος Μάνεσης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η ισόγεια αίθουσα στο ξενοδοχείο Πιέρ του Μανχάταν και η πρόσβαση των καλεσμένων θα είναι ευκολότερη από πέρυσι.
Στην αναφορά του ο κ. Γεώργιος Κίτσιος σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του λευκώματος, ανέφερε ότι ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ προσέφερε το ποσόν των 5.000 δολαρίων για την τελευταία σελίδα του εξώφυλου, ενώ ανέφερε τις καταχωρήσεις του ποσού των 1.000 δολαρίων που υποσχέθηκαν αντίστοιχα ο κ. Μ. Μαρινάκης και το Πανγρεγόριαν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Μεταμόρφωση της Κορώνας π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην απώλεια του π. Αναστάσιου Διακοβασίλη και προέτρεψε τους παρόντες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.
Την ανάγκη να πλαισιωθούν οι διεργασίες προετοιμασίας της παρέλασης και από την νεότερη γενιά εξέφρασε ο π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος παρότρυνε τους παρόντες να προσπαθήσουν να φέρνουν και τα παιδιά τους στις συνεδριάσεις της παρέλασης, από τις οποίες θα αποκτήσουν και μια προσωπική εμπειρία, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις.
Πρόταση σχετικά με την συγγραφή ενός άρθρου από ιστορικούς ακαδημαϊκούς, που θα εστιάζεται στον ρόλο της Ελληνικής επανάστασης του 1821 σε παγκόσμια κλίμακα και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Νew Υork Τimes κατέθεσε ο καθηγητής Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση μια διάλεξης προς το Αμερικανικό κοινό με το ίδιο θέμα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής διεξαγωγής παρέλασης Φρίξος Γκούσης χαιρετίζοντας την πρόταση, ανέφερε ότι η πρόταση είναι καλοδεχούμενη και αποτελεί συνέχεια μιας ιδέας που είχε κατατεθεί πέρυσι από τον ίδιο, η οποία αφορά στην δημοσιοποίηση της προσφοράς και συμμετοχής πολλών γνωστών και αγνώστων Φιλελλήνων στην επανάσταση του 1821.
Πρόσκληση προς τους ομογενείς σχετικά με την κατάθεση προτάσεων για το κεντρικό θέμα της φετεινής παρέλασης απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας και υπενθυμίζοντας τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, ζήτησε την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
Όσον αφορά στους συλλόγους και στις κοινότητες που συμπληρώνουν εφέτος 100 χρόνια παρουσίας στα ομογενειακά δρώμενα, ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε ότι θα ηγηθούν της παρέλασης σαν ένδειξη τιμής, όπως γίνεται άλλωστε τα τελευταία χρόνια.
 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6948&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 21.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων