Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε η πρόταση Παπανδρέου για την εκλογή προέδρου
ΠΑΣΟΚ: Εγκρίθηκε η πρόταση Παπανδρέου για την εκλογή προέδρου Εκτύπωση E-mail
16.01.12

«Από αύριο βάζουμε μπρος για την πορεία μας προς την Συνδιάσκεψη, την εκλογή ηγεσίας, την εκλογική μας προετοιμασία», δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, στο «κλείσιμο» των εργασιών της συνόδου του σώματος.

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε αργά το βράδυ της Κυριακής, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Βασίλης Έξαρχος), την πρόταση του προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου.

Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατατέθηκαν και άλλες, επιμέρους προτάσεις, οι οποίες - όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο - θα τεθούν υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπλουτίσει τα κείμενα της σημερινής απόφασης και θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Θα προηγηθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, η εκλογή ηγεσίας και οι εθνικές εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.

Κλείσιμο εργασιών από τον Μ. Καρχιμάκη

Η συζήτηση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αποδεικνύουν ότι το κόμμα μας μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, στο κλείσιμο των εργασιών της συνόδου του σώματος.

Ο κ. Καρχιμάκης επικαλούμενος και όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, πρόταξε και αυτός από την μεριά του ως μέγιστη προτεραιότητα τη διάσωση της χώρας. Αναφερόμενος σε όσα διημείφθησαν στην διάρκεια της διετούς διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταρχήν η προτεραιότητα διάσωσης της χώρας είχε αναχθεί σε κάτι μη αντιληπτό από τους πολίτες οι οποίοι έβλεπαν τι έχαναν και δεν σκέφθηκαν ότι αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπήρξε υπεράσπιση του έργου της κυβέρνησης, καθώς ο ίδιος ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου είχε εισπράξει αρκετές φορές την άρνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ να παραβρεθούν σε κομματικές διαδικασίες, ανά την Ελλάδα, επικαλούμενοι, όπως είπε, διάφορες δικαιολογίες.

Ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται ψυχή, συναίσθημα και περιεχόμενο πολιτικών που να εμπνέουν τον λαό και να του δημιουργούν και αναχώματα απέναντι στην καταστροφολογία.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός εμπιστεύθηκε τόσο στελέχη με εμπειρία, όσο και στελέχη που δεν είχαν ανάλογη κυβερνητική εμπειρία, αλλά τους εμπιστεύθηκε. «Από τη θητεία μου στο υπουργείο Γεωργίας, συμπέρανα ότι με την κοινή λογική μπορείς να διοικήσεις και το ερώτημα είναι αν το κάναμε πράξη σε όλα τα υπουργεία», είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι η ανάπτυξη έχει περιεχόμενο και έθεσε το ερώτημα αν έγινε καταγραφή των αναπτυξιακών ελλειμμάτων αλλά και προοπτικών ανά περιφέρεια. Επιπλέον ανέφερε ότι το κόμμα πραγματοποίησε συσκέψεις με κομματικά, κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη ώστε να πραγματοποιηθεί μια πρώτη, τουλάχιστον, καταγραφή ανά περιφέρεια.

Ο κ. Καρχιμάκης επέκρινε την στάση ορισμένων ΜΜΕ, λέγοντας ότι «απευθύνθηκαν στο διαστροφικό υποσυνείδητο των καταναλωτών της ενημέρωσης», ενώ επέκρινε και τη στάση ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης, λέγοντας πως οι καθυστερήσεις της, χρεώνονταν στην κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα, και αντίθετα ταυτίζουν την λειτουργία της με εκείνη της κυβέρνησης. «Όλα πρέπει να λειτουργήσουν με αρμονία ώστε να βγει η χώρα από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι πρέπει όλοι να σεβαστούν το κόμμα και τόνισε ότι δεν γίνεται ως κυβέρνηση να μη θέλουμε το κόμμα και να το θέλουμε ως αντιπολίτευση.

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν γίνει σημείο αναφοράς, θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες», είπε ο κ. Καρχιμάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «από αύριο βάζουμε μπρος για την πορεία μας προς την Συνδιάσκεψη, την εκλογή ηγεσίας, την εκλογική μας προετοιμασία και την σύγκληση του Συνεδρίου με την δημιουργία ομάδων εργασίας και την έναρξη διαλόγου για την υλοποίηση των αποφάσεων».

Τέλος ο κ. Καρχιμάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «η παρουσία σου πρόεδρε σε αυτή την διαδικασία πρέπει να είναι ορατή, να μας εμπνέει και να μας δίνει δύναμη».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6940&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων