Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας θα έχουν σήμερα Παπαδήμος, Σαμαράς και Δήμας
Συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας θα έχουν σήμερα Παπαδήμος, Σαμαράς και Δήμας Εκτύπωση E-mail
15.01.12

Σειρά διαδοχικών συναντήσεων, σήμερα το απόγευμα, με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων  βρίσκονται η εν εξελίξει διαδικασία της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ενώ θα συζητηθούν οι διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα του Γκίντο Βεστερβέλε θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αξιολογείται ως ενισχυτική των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, η επιλογή της ημερομηνίας της επίσκεψής του στην Αθήνα δεν θεωρείται συμπτωματική εν όψει της έλευσης της τρόικας αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών.

Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον κ. Δήμα αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την ΕΕ στις εισαγωγές πετρελαίου.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6938&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote