Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η κοινωνία αδρανεί και η αναλγησία ξεσαλώνει ….
Η κοινωνία αδρανεί και η αναλγησία ξεσαλώνει …. Εκτύπωση E-mail
13.01.12

Του Σάκη Σερέτη

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν σε καθημερινή βάση πλέον με τα λογής-λογής κατορθώματα τους, δυστυχώς δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα καμία προοπτική αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, του οποίου οι περισσότεροι αντιπρόσωποι έχουν αποδείξει περίτρανα την ανικανότητα τους, ενώ σε κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις, ο εγωισμός και η κακοήθεια τους ξεπερνάει τα όρια προκαλώντας την κοινωνία.

Έτσι μετά από το φιάσκο του πόθεν έσχες των πατερούληδων του έθνους και το οποίο κατάπιε σχεδόν αμάσητο ολόκληρη η αδρανής μέχρι τώρα Ελληνική κοινωνία, μεγάλη κουβέντα γίνεται σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων ήδη πολιτικών κομμάτων, που αντιστοιχεί σε ιλιγγιώδη ποσά ακόμα και τώρα, που η Ελληνική οικονομία διέρχεται τα στενά της “ελεγχόμενης”πτώχευσης.

Στο ποσό των 89 εκατομυρίων ευρώ περίπου υπολογίζεται η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων για την διετία 2010-11, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων, αφορά στην χρηματοδότηση των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας που εναλλάσσονται στα κυβερνητικά έδρανα.
Ως γνωστό το ύψος της κρατικής δαπάνης προς τα πολιτικά κόμματα, καθορίζεται επί του ποσού των προϋπολογισθέντων εσόδων του κράτους και όχι επί των εισπραχθέντων, τα οποία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τελευταίων υπουργών οικονομικών παρουσιάζουν “μαύρες τρύπες” και λογικά θα πρέπει σύντομα να δρομολογηθούν κάποιες διορθωτικές κινήσεις μείωσης των σχετικών χρηματοδοτήσεων.
Ωστόσο τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αρκετά για τα περισσότερα κόμματα και ιδιαίτερα για τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, τα οποία φαίνεται να χρωστάνε περίπου 235 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, μέσω μιας προκλητικής διαδικασίας δανεισμού με μοναδική εγγύηση τις μελλοντικές ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις τους.
Επιχορηγήσεις οι οποίες όμως, θα κατανεμηθούν ανάλογα με το ποσοστό αποδοχής των κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές.
Όμως ποιός μπορεί να εγγυηθεί την μελλοντική λειτουργία των κομμάτων ως έχουν σήμερα ;
Και ακόμα περισσότερο, ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι τα εκλογικά τους ποσοστά θα παραμείνουν στα ίδια νούμερα, βάσει των οποίων υποθήκευαν τις μελλοντικές τους χρηματοδοτήσεις εκταμιεύοντας τεράστια ποσά.
Όμως και αυτό το γεγονός, φαίνεται ότι περνάει στα αζήτητα και στην λησμονιά που επιβάλλουν τα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας, όπως άλλωστε τόσα και τόσα άλλα περιστατικά, που ενώ στο άκουσμα τους εξαγριώνουν και τον πιο ήρεμο Έλληνα, εντελώς παράδοξα, δεν ακούγονται καθαρές φωνές διαμαρτυρίας, ούτε από την πλευρά του λαού, άλλα επίσης ούτε και από την πλευρά των ακαδημαϊκών, των καθηγητών και γενικά του χώρου της διανόησης.
Κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ για λίγο στην υπόθεση του πρώην πανίσχυρου “συγκεντρωσιάρχη” υπουργού του Πασόκ Κίμωνα Κουλούρη, όπου με τις παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη, την επί διετία ληγμένη άδεια οδήγησης και την “υποδειγματική” συμπεριφορά του προς τα όργανα της τάξης, αντιμετωπίστηκε “παραδειγματικά” από τον νόμο, αποδεικνύοντας απολαυστικά το ότι “όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο”, αρκεί μονάχα να λέγεσαι Κίμωνας Κουλούρης ή να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη που έλεγαν και πιο παλιά.
Περαστικά μας .
ΥΓ.
Αναμένοντας το νέο επεισόδιο πολιτικής αναλγησίας, θα προσπαθήσω να αναλύσω τον ακριβή ορισμό του Ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης και αυτής της ισονομίας και ισοπολιτείας, που διασφαλίζονται μοναδικά από την Ελληνική δικαιοσύνη…..
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6933&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 14.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote