Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ανεβαίνουν οι τόνοι Εκτύπωση E-mail
27.10.07
 Με περιοδείες συνέχισαν την προεκλογική τους εκστρατεία το Σάββατο οι υποψήφιοι για την   προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες στο κόμμα. 

«Το ΠΑΣΟΚ που κερδίζει τη ΝΔ, είναι αυτό της νέας συλλογικότητας, της νέας ενότητας που θα προκύψει με την 11η Νοεμβρίου, με τη νέα εντολή.

 Είναι το ΠΑΣΟΚ που χτυπά κάθε είδος κατεστημένου, συντήρησης είτε είναι η δεξιά είτε είναι οι αντιλήψεις οι δικές μας, που είχαν εδραιωθεί μέσα μας για πολλά χρόνια», τόνισε το βράδυ του Σαββάτου από τα Ιωάννινα ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Το απόγευμα από την Αρτα, επισήμανε ότι «μικρό και κατακερματισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ όσων θέλουν να το κάνουν να γυρίσει στις εποχές των παραγόντων,  των πρακτικών της Ενώσεως Κέντρου, που διαλύθηκε από τις λογικές των οικοπέδων».

 «Φαντάζομαι ότι αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου είναι μία αυτοκριτική για τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε τα θέματα του κόμματος και τη σχέση του με τα στελέχη από το 2004 μέχρι το 2007», απάντησε από τις Σέρρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κυβέρνηση.

 Ο κ. Καραμανλής είναι όμηρος της δυσαρέσκειας των βουλευτών του και ο καθένας από αυτούς μπορεί να προβάλλει τις αξιώσεις του και να παρεμποδίζει το νομοθετικό έργο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, είπε και επανέλεβε την εκτίμησή του ότι πάμε σε γρήγορες πολιτικές εξελίξεις.

 Κρίνεται το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών στις 11 του Νοέμβρη, επισήμανε.  Επίσης, από την Αρτα, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό των μέσων ενημέρωσης που θέλουν να κάνουν ψυχαγωγικό πάρτι, ένα ριάλιτι σόου για αφελείς από τις δικές μας εσωκομματικές διαδικασίες, οι οποίες είναι δημοκρατικές».

 Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να οργανωθεί μία κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών υποψηφίων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μία κοινή εμφάνιση «είναι το καλύτερο και το πιο υγιές και αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να στείλει το ΠΑΣΟΚ».  Το ΠΑΣΟΚ να ξυπνήσει από το κακό όνειρο και να πάρει μπρος, υπογράμμισε από την Χαλκίδα ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε ομιλία του στη Λαμία, κάνοντας την αυτοκριτική για τα αίτια της εκλογικής ήττας, είπε: «Χάσαμε γιατί ακυρώσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της διαδρομής μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να ακυρώνουμε συλλήβδην με τη λογική του άσπρου-μαύρου τη διαδρομή μας».  Συνεντεύξεις

«Ζητώ εντολή ρήξης με μηχανισμούς και συμφέροντα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης με πίεζαν να παραιτηθώ. Δεν το κατάφεραν και τώρα επιχειρούν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.  Επίσης, λέει ότι θέλει παρόντα τον Κώστα Σημίτη στο νέο ξεκίνημα μετά τις εκλογές για την προεδρία και διαμηνύει ότι βάζει τέλος στους συμβιβασμούς και την επίπλαστη ενότητα. 

«Το όνομά μας καλείται απλώς να ξαναποκτήσει την κυριολεξία του. Να είναι το συνώνυμο ενός πραγματικού, λαϊκού, κοινωνικού και σοσιαλιστικού Κινήματος», υπογραμμίζει, «τα σύμβολά μας είναι εδώ για να μας θυμίζουν τις ρίζες μας, τις αξίες μας και τις αρχές μας, έστω κι αν μπορεί να χρειαστούν μία αισθητική αναβάθμιση». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι στις 11 Νοεμβρίου κρίνεται το μέλλον των βουλευτικών εκλογών, αλλά και αν το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει ή θα παραιτηθεί από την προοπτική νίκης. Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σημειώνει ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν την αυτοκριτική ως αυτοταπείνωση.

 «Οταν οι άλλοι μιλάνε για διαγραφές και για λυτρωτικές διασπάσεις, εμείς μιλάμε για ενότητα και σύνθεση», λέει. Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς την προοπτική εξουσίας, είναι πηγή άντλησης ψήφων για την άλλη αριστερά και καταλήγει: Κάποιοι είναι μόνιμοι παράγοντες της εξουσίας, ταυτόχρονα όμως υποδύονται τους αντιεξουσιαστές.

 Γκάλοπ

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, συνολικώς το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινδυνεύει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 52% δεν βλέπει κίνδυνο διάσπασης. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 49,4% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί με 39,3% ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με 5,7% ο Κώστας Σκανδαλίδης. Το 50,7% θεωρεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να νικήσει τον Κώστα Καραμανλή. 

Σε δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη διείσδυση στους ψηφοφόρους της ΝΔ και των κομμάτων της Αριστεράς, γεγονός που αν σήμερα γίνονταν βουλευτικές εκλογές, θα του χάριζε τη νίκη με 0,8%.   

 ΦΛΑΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=693&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 27.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote