Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαδοχικές συναντήσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς, κοινωνικούς φορείς
Διαδοχικές συναντήσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς, κοινωνικούς φορείς Εκτύπωση E-mail
10.01.12

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Νωρίτερα, στη συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο συζητήθηκε το PSI και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις νέες συζητήσεις με την «τρόικα».

Περισσότερο από 90 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μπούρα, στις 6 και αποχώρησε λίγο μετά τις 7:30.

Μία ολιγόλογη γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μετά τη συνάντηση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας ενόψει της άφιξης της τρόικας στην χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».

Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο και τους αναπληρωτές υπουργούς Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου.

Στην συνάντηση, που έγινε στο Μ. Μαξίμου, συζητήθηκε η πορεία της συμφωνίας για το PSI, δημοσιονομικά θέματα, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις νέες συζητήσεις με την «τρόικα», τα μέλη της οποίας έρχονται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός δέχεται το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 6 το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρη.

Συνάντηση με τους δικαστικούς

Τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, καθώς και τα εμπόδια που συντελούν στην καθυστέρηση της απονομής της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Χαράλαμπος Αθανασίου, ζήτησαν από τον κ. Παπαδήμο «η πολιτική εξουσία να σέβεται το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών και βεβαίως τους διακριτούς ρόλους των λειτουργιών των τριών εξουσιών».

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, ενώ αρνήθηκε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των δυο οικονομικών εισαγγελέων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας δήλωσε ότι «αναφέραμε στην συζήτηση με τον πρωθυπουργό ότι η επιβίωση της χώρας δεν εξαρτάται από την οικονομική εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων και πώς πρέπει να συνεισφέρουν όλοι».

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων

Θέματα που αφορούν την τουριστική πολιτική της χώρας, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε συνολικά για την πορεία του τουρισμού, τόσο για τις επιδόσεις του τη φετινή περίοδο, όσο και για τις προοπτικές που διαγράφονται για το 2012.

Σε ερώτηση για τη θέση του ΣΕΤΕ σχετικά με το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, ο κ. Ανδρεαδης υπογράμμισε ότι η εθνική γενική συλλογική σύμβαση πρέπει να διατηρηθεί, οι 14 μισθοί να διατηρηθούν, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του σε μειώσεις μισθών.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι οι 'συμβάσεις ρετιρέ', που είναι πάνω από 40% πάνω από τις συλλογικές και παρατηρούνται σε τοπικό, κυρίως, επίπεδο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και της πολιτικής ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, εκτενής αναφορά έγινε στις προοπτικές του τουρισμού τη φετινή περίοδο, με τον κ. Ανδρεαδη να δηλώνει ότι αν η χώρα σωθεί, ο τουρισμός θα πάει καλά.

Για το 2011,σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι τομείς και κλάδοι βρίσκονται σε ύφεση, ο ελληνικός τουρισμός αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει διψήφια ποσοστά αύξησης, τόσο σε διεθνείς αφίξεις, όσο και σε έσοδα, ενώ χάρη στον τουρισμό συγκρατήθηκε εφέτος η αύξηση της ανεργίας και περιορίστηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 1 - 2 εκατοστιαίες μονάδες, όπως τονίζεται από τους παράγοντες του κλάδου.

Επίσης, όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για τη χρονιά που πέρασε, οι αφίξεις των τουριστών αναμένεται να φτάσουν τελικά περίπου τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα να σημειώσουν άνοδο πάνω από 10% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, με τα χαμόγελα των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας να περισσεύουν. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας. Να σημειωθεί ότι επίσημα στοιχεία για το σύνολο του 2011 θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Για τα επόμενα χρόνια, ο ρόλος του τουρισμού αναμένεται να είναι καταλυτικός για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Προς επίρρωση αυτού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η McKinsey, για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, 220.000 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν από την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος στον πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6928&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote