Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Έδωσαν ονόματα, αλλά υπηρεσιακών παραγόντων
Έδωσαν ονόματα, αλλά υπηρεσιακών παραγόντων Εκτύπωση E-mail
07.01.12

Ομίχλη μυστηρίου πάνω από τον Άρειο Πάγο! Μια πρόταση που αντικατοπτρίζει με σαφήνεια -σε αντίθεση με τις γεμάτες γρίφους πρόσφατες εξελίξεις στους κόλπους της Δικαιοσύνης- την πραγματικότητα που χαρακτηρίζει τις καταγγελίες των δυο οικονομικών εισαγγελέων!

Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσαν να μεταφραστούν οι πολυαναμενόμενες πληροφορίες που θέλουν από τη μια πλευρά τους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να έδωσαν μόνο ονόματα υπηρεσιακών και μη παραγόντων που εμπλέκονταν στο έργο τους για οικονομικά σκάνδαλα και από την άλλη, την ηγεσία της θεάς Θέμιδος να επιθυμεί να ρίξει… τίτλους τέλους στην «κόντρα» με τα προαναφερόμενα… παιδιά της!

Οι ίδιες, λοιπόν, επίσημες πηγές αναφέρουν πως κατά τη χθεσινή συνάντηση των Πεπόνη-Μουζακίτη με τον αντεισαγγελέα, επιθεωρητή του Α.Π. κ. Φώτη Μακρή, «έπεσαν» στο τραπέζι… τα στοιχεία συγκεκριμένων προσώπων, για τα οποία υποστήριξαν πως… «μας έκαναν υποδείξεις και μας μετέφεραν τη δυσαρέσκεια ή τη θέληση τρίτων ατόμων του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου, προκειμένου να επισπεύσουμε και να τελειώσουμε τρεις υποθέσεις που χειριζόμασταν». (σ.σ. Proton Bank, λαθρεμπόριο καυσίμων, μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου).

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς προσκόμισαν δυο ξεχωριστά υπομνήματα συνολικής έκτασης 20 σελίδων στα οποία παραθέτουν λεπτομερείς διευκρινίσεις για περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, δίχως όμως να αξιολογούν, αν αυτά αποτελούν παρέμβαση ή εμπόδιο στις επίμαχες έρευνές τους.

Κι εδώ τίθεται ακόμη ένα ερώτημα; Εκείνες οι πληροφορίες που μιλούσαν για τρίτα πρόσωπα κι από την «οικογένεια» της Δικαιοσύνης, τελικά ήταν αξιόπιστες;

Πάντως, όπως διαβεβαιώνουν εισαγγελικοί κύκλοι… «ποτέ υπουργός δεν ενόχλησε τηλεφωνικά τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. Απλώς τους εκφράστηκε η ευγενή του πρόθεση για ολοκλήρωση των υποθέσεων». Ωστόσο και πάλι, δε γίνεται σαφές αν η εν λόγω «πρόθεση» ήταν με σκοπό να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα ή να τεθεί στο αρχείο!

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η κατάθεση των «φρέσκων» γραπτών υπομνημάτων προέκυψε από την ανάγκη των δυο εισαγγελέων να απαντήσουν στην «παρορμητική» -όπως χαρακτηρίστηκε- αρχειοθέτηση της υπόθεσής τους, την περασμένη Παρασκευή. Ημέρα, κατά την οποία φέρονται να είχαν αποσαφηνίσει ότι… «δεν επηρεαστήκαμε σε καμία περίπτωση για το πώς πρέπει να πράξουμε, σεβόμενοι το λειτούργημά μας».

Υπενθυμίζεται πως το «τετ α τετ» των δικαστικών λειτουργών με τον κ. Μακρή διήρκησε για περίπου τρεις ώρες, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί το νέο «ραντεβού» τους για μετά τρεις μέρες, ούτως ώστε ο επιθεωρητής του Α.Π. να καταλήξει στα συμπεράσματά του. Δηλαδή, αν υπήρχαν ή όχι παρεμβάσεις στις έρευνές τους.

Παρόλα αυτά, από μερίδα συναδέλφων των Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη διαρρέεται ότι η βαριά ατμόσφαιρα στον Άρειο Πάγο ενδέχεται να ελαφρύνει μέχρι και την επικείμενη Δευτέρα, όταν και πιθανολογείται ο επίλογος της υπόθεσης.

Επιπλέον, οφείλεται να ειπωθεί πως η γενικότερη αίσθηση που αφήνει πίσω της η όλη ιστορία στην κοινή γνώμη, μόνο θετική δεν είναι. Κι αυτό επειδή επιμηκύνεται το «θρίλερ» με τις καταγγελίες που ποτέ δε βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και «σκοντάφτουν» σήμερα πάνω σε τοίχους… ασάφειας, μυστικότητας, αμφιβολιών, υπονοιών, δυσαρέσκειας και διάχυτης έντασης που ταλαντεύουν σε τεντωμένο σχοινί το κύρος της Δικαιοσύνης. Ειδικά, όταν για να διαλευκανθεί το θέμα των καταγγελιών των δυο οικονομικών εισαγγελέων, τους ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις σε αντικατάσταση και… απόσυρση των πρότερων προφορικών τους υπομνημάτων.

Αδέσμευτος τύπος

 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6925&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων