Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μήνυμα Καραμανλή προς ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
26.10.07
Μήνυμα προς την κυβέρνηση των Σκοπίων απέστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Ο Κώστας Καραμανλής, που βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για τους εορτασμούς για τον ʼγιο Δημήτριο, για την απελευθέρωση της πόλης και για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε: «Σήμερα η Ελλάδα είναι χώρα υπόδειγμα για όλους τους γείτονές της και οδηγός τους στις ευρωατλαντικές δομές.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο της, γιορτάζει την απελευθέρωσή της. Όπως δεσμευτήκαμε στους Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με τις νέες υποδομές, τα μεγάλα έργα που γίνονται, μπορεί πλέον να παίξει το ρόλο της ως Οικονομικού, Εμπορικού, Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσαν προέβησαν και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Μεγάλη μέρα για την ιστορία μας. Τέτοιες στιγμές πρέπει να ανασύρουμε στη μνήμη μας το φρόνημα του 1912, του 1940. Μακάρι να το επιστρατεύαμε σε αυτή τη χρονική στιγμή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει η Μακεδονία, γιορτάζει όλη η Ελλάδα»

Στη δοξολογία παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=692&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote