Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Bάλτε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση
Bάλτε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση Εκτύπωση E-mail
03.01.12

Να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον Στ. Δήμα. Η δήλωσή του έρχεται ένα 24ωρο μετά την έκκλησή του να σταματήσει ο πόλεμος στον πρωθυπουργό

Με νέα παρέμβαση στήριξης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου επανήλθε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βγούμε από την κρίση αν όλοι βάλουν πλάτη!

Το νέο μήνυμα του Κ. Παπούλια ήρθε μόλις ένα 24ωρο μετά την ηχηρή παρέμβασή του ανήμερα την Πρωτοχρονιά, όταν ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στον Λ. Παπαδήμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει αποφασισμένος να στηρίξει με κάθε τρόπο και κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία τον Λ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, κάτι που το επιβεβαίωσε και χθες, παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν είχε δεχτεί την κριτική του ΣΥΝ για τη στάση του.

Καθαρό μήνυμα από τον Παπούλια για στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου

Χθες, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας, που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, του εξέφρασε την ευχή «να ορθοποδήσει η χώρα μας φέτος, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση για να δει και ο ελληνικός λαός ξανά χαμόγελο στα χείλη του», ο κ. Παπούλιας απάντησε χαρακτηριστικά: «Ετσι. Αν βάλουμε όλοι πλάτη, θα γίνει!».

Μετά το δραματικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού, χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στο Ράδιο 9 κινήθηκε στους ίδιους τόνους, σημειώνοντας πως «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι έχουμε γλιτώσει τον κίνδυνο».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει προτάσεις των κομμάτων για ισοδύναμα μέτρα ή «δεύτερες λύσεις», όπως στο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αρκεί να δίνουν λύση στα προβλήματα, ωστόσο όπως υπογράμμισε «δεν έχουμε περιθώριο να μη δώσουμε λύσεις».

Εσπευσε πάντως να στείλει μήνυμα στα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να αφήσουν τις αντιπαραθέσεις, λέγοντας με νόημα:

«Αυτή τη στιγμή παίζεται η θέση μας στο ευρώ, θα κολλήσουμε στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων; Νομίζω πως όχι ... Είναι τόσο μεγάλα τα ζητήματα, που δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικούς ανταγωνισμούς ... Δεν έχουμε περιθώριο να μη συμφωνήσουμε».

Αφοσίωση
Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, και αν αυτές επηρεάζουν το έργο της κυβέρνησης, σημείωσε πως αν οι υπουργοί θέλουν να αφοσιωθούν στα εσωκομματικά, τότε θα υπάρχει πρόβλημα, από τη στιγμή μάλιστα που με την έλευση της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου οι προθεσμίες θα είναι ασφυκτικές για τη χώρα.

«Αυτό», τόνισε, «πρέπει να λυθεί με κάποιον τρόπο. Ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ να πάει στις διαδικασίες αργότερα, ενδεχομένως να τις ολοκληρώσει νωρίτερα. Αυτό είναι ζήτημα του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει όμως περιθώριο να μην είναι αφοσιωμένοι 100% στο έργο τους οι υπουργοί». «Δεν έχουμε περιθώριο», επανέλαβε, «υπουργών μερικής απασχόλησης».
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6919&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote