Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίδειξη ισχύος και οδυρμού στην κηδεία του Κιμ
Επίδειξη ισχύος και οδυρμού στην κηδεία του Κιμ Εκτύπωση E-mail
29.12.11

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τετάρτης (3.00 ώρα Ελλάδας) στη Βόρειο Κορέα η διήμερη νεκρώσιμη τελετή του επί 17 χρόνια ηγέτη του καθεστώτος.

Οι πρώτες εικόνες έδειξαν μία μαύρη λιμουζίνα η οποία προηγείτο της πομπής και μετέφερε ένα τεράστιο πορτρέτο του αποθανόντος ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας να περνά μπροστά από δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς, ασκεπείς, που υποκλίνονταν σε ένδειξη σεβασμού μπροστά από το μαυσωλείο Κουμσουσάν της πρωτεύουσας από όπου ξεκίνησε η πομπή.

Πίσω από το αυτοκίνητο ακολουθούσε άλλη λιμουζίνα που μετέφερε ένα μεγάλο άσπρο στεφάνι και στη συνέχεια ένα μεγάλο αυτοκίνητο με το φέρετρο.

Δεξιά του τελευταίου αυτού αυτοκινήτου περπατούσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, γιος και διάδοχος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ φορώντας ένα μαύρο κοστούμι.

Μεταξύ των αξιωματούχων που τον συνόδευαν λίγα βήματα πίσω, ο Τζανγκ Σονγκ-Τάεκ, ο θείος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος θεωρείται ότι θα συγκυβερνήσει. Μαζί τους ακολουθούσαν αξιωματούχοι του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας.

Αριστερά του αυτοκινήτου που μετέφερε το φέρετρο πορεύονταν ένστολα μέλη της ηγεσίας των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους ο αρχηγός του ενικού επιτελείου Ρι Γιονγκ-Χο και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Κιμ Γιονγκ-Τσουν.

Στρατιωτική ορχήστρα ακολουθούσε την πομπή μέσα από τους χιονισμένους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, ενώ ακολουθούσε σειρά μαύρων και λευκών αυτοκινήτων αξιωματούχων του καθεστώτος.

"Είναι η μεγαλύτερη απώλεια για το κόμμα και τη χώρα μας", σχολίασε ο παρουσιαστής της τηλεόρασης με πνιγμένη από τη λύπη φωνή.

Η βορειοκορεατική τηλεόραση μετέδωσε πλήθος εικόνων με πολίτες που έκλαιγαν, με σφιγμένες τις γροθιές σε ένδειξη συντριβής, πεσμένοι στα γόνατα.

Σημειώνεται ότι συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων δεν έχει ανακοινωθεί. Δεν υπάρχουν επίσης ξένες αντιπροσωπείες που τις παρακολουθούν.

Ωστόσο διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν ότι οι τελετές θα είναι μία επίδειξη πομπώδους μεγαλοπρέπειας και στρατιωτικής ισχύος με εικόνες ανάλογες εκείνων που κατεγράφησαν στην κηδεία του πατέρα του Κιμ, Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994.


Οι τελετές αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη, οπότε και θα τηρηθεί σιγή τριών λεπτών κατά τις μεσημβρινές ώρες, σιγή την οποία θα σπάσουν με τους ήχους της κόρνας τους πλοία και τρένα, δίνοντας το σήμα για το τελικό στάδιο της κηδείας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6910&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 29.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote