Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Εφραίμ
Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Εφραίμ Εκτύπωση E-mail
26.12.11

Στη Μονή Βατοπεδίου, εκεί όπου παραμένει φρουρούμενος και κλινήρης ο ηγούμενος Εφραίμ, μετέβη ανήμερα τα Χριστούγεννα ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, προκειμένου να τον εξετάσει. Όπως εκτίμησε ο διευθυντής του Κέντρου, «σε 2-3 ημέρες και εκτός απροόπτου, ο Εφραίμ θα μπορεί να μετακινηθεί».

Ο γέροντας Εφραίμ μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες επεσήμανε: «Εγώ μοναχός είμαι και φυσικά πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη. Δε λυπάμαι για τον εαυτό μου. Λυπάμαι γι’ αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία».

Το Ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τη δικαστική απόφαση κατά του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης».

Ταυτόχρονα, πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων.

Από την πλευρά του ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κονιδάρης, σχολίασε ότι «η επιβολή της προσωρινής κράτησης στον ηγούμενο Εφραίμ αποτελεί το πλέον επαχθές από τα προβλεπόμενα στο νόμο μέτρα που μπορούν να επιβληθούν σε πρόσωπο που κατηγορείται για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων και για το οποίο μέχρι την οριστική και τελεσίδικη απόφαση επί της υποθέσεως του, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο κ. Κονιδάρης έκανε λόγο για εξάντληση κάθε ορίου αυστηρότητας από την πλευρά του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, επισημαίνοντας ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλείται να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Για αψυχολόγητη απόφαση και προσπάθεια δυσφήμισης και πολεμικής εναντίον της εκκλησίας έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός, λέγοντας ότι ο Εφραίμ θα μπορούσε να διαφύγει όσο βρισκόταν στη Ρωσία.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6906&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote