Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ηχηρή απάντηση στους επικριτές της Ελλάδας από την γενική πρόξενο Νέας Υόρκης Άγη Μπαλτά
Ηχηρή απάντηση στους επικριτές της Ελλάδας από την γενική πρόξενο Νέας Υόρκης Άγη Μπαλτά Εκτύπωση E-mail
20.12.11

Του Σάκη Σερέτη

Εντυπωσιακή και ουσιώδη απάντηση στην “χυδαία” κριτική που ασκείτε τα τελευταία δυο χρόνια στην χώρα μας έδωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη πρέσβειρα Άγη Μπαλτά, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο αποχαιρετιστήριο γεύμα που οργάνωσε προς τιμήν της η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης το βράδυ της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου.

“Κάθε φορά που βρίσκομαι σε αυτή την αίθουσα φορτίζομε συναισθηματικά γιατί αυτή η αίθουσα είναι ενδεικτική της παρουσίας και της δράσης της Ομογένειας στην Αμερική. Καταλαβαίνεις από αυτά που βλέπεις γύρω σου αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το πώς έφτασαν οι Έλληνες εδώ στην Αμερική και που κατέληξαν. Μικρή σε ποσοστιαίες μονάδες η Ελληνική κοινότητα, έχει κατορθώσει να έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από αντίστοιχες άλλες πολυάριθμες κοινότητες και αυτό το πέτυχε με προσωπικό μόχθο, εργασία και το πνεύμα που έχει ο Έλληνας” τόνισε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη.

Η κ. Μπαλτά δήλωσε υπερήφανη που υπηρέτησε την Ομογένεια, η οποία αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων του Έλληνα και αναφερόμενη στην οικονομική κρίση που ταλανίζει την γενέτειρα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τα υπάρχοντα προβλήματα.

“Είναι μεγάλος βαθμός ωριμότητας κάποιου να παραδέχεται τα λάθη του και να καταβάλλει προσπάθειες να τα διορθώσει κάτω από αυτές τις δυσοίωνες συνθήκες της οικονομικής κρίσης” ανέφερε η κ. Μπαλτά, ενώ στην συνέχεια επεσήμανε την ύπαρξη παρομοίων προβλημάτων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπου και εκεί οι συντάξεις έβγαιναν νωρίς και η ύπαρξη διαφθοράς και διαπλοκής είναι μια πραγματικότητα.

“ Η ιστορία μας είναι γεμάτη από παραδείγματα της δύναμης, της αφοσίωσης, του θάρρους και του πνεύματος του Έλληνα και δεν θέλω να είμαι θρασύς απαντώντας στην κριτική που ασκείτε, αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ πλέον να έχουν πάρει την χώρα μας και να την κάνουν σφουγγαρόπανο, προσπαθώντας να αποδείξουν την οξύνοια του πνεύματος τους” ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένη η γενική πρόξενος.

“Κάτι παρόμοιο επιχειρούν να κάνουν και στο θέμα της Κύπρου, όπου θέλουν να μας πείσουν ότι μετά από 37 χρόνια κατοχής, θα πρέπει να γίνονται συνομιλίες σε μια βάση μη πραγματικών δεδομένων, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τον θύτη ως θύμα” τόνισε η ομιλήτρια και στην συνέχεια κάλεσε τους ομογενείς να έχουν στον νου τους αυτά τα γεγονότα και βλέποντας την συνολική εικόνα να μην δέχονται πράγματα τα οποία είναι ανεδαφικά”.

Η γενική πρόξενος υποσχέθηκε να παρακολουθήσει την Ελληνική παρέλαση τη
ς Νέας Υόρκης μέσω του διαδικτύου από την Χιλή που θα βρίσκεται και τονίζοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της Ομογένειας, επεσήμανε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές του έργου των προγόνων μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο “Σταθάκειο” παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και προέδρων των συλλόγων μελών της, όπου πραγματοποιήθηκε και η απονομή τιμητικής πλακέτας προς την κ. Μπαλτά, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλία Τσεκερίδη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά, η γενική πρόξενος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος, ο προξενικός λιμενάρχης Νέας Υόρκης Ανάργυρος Κεφάλας, ο εμπορικός ακόλουθος κ. Διλμπασάνης και ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας Μεταμόρφωσης στην Κορώνα π. Γεώργιος Αναστασίου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος επαίνεσε τις ικανότητες και τον χαρακτήρα της γενικής προξένου Αγης Μπαλτά.

Για περισσοτερες φωτογραφιες απο την εκδηλωση πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6898&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote