Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Νέες προτάσεις σχετικά με την καλλίτερη προβολή της Ελληνικής παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Νέες προτάσεις σχετικά με την καλλίτερη προβολή της Ελληνικής παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
18.12.11

Του Σάκη Σερέτη

Στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης την 3η Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα ανακοινώσει την αποδοχή της υποψηφιότητας του ως τελετάρχης της Ελληνικής παρέλασης, που θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου 2012 στην Πέμπτη λεωφόρο του Μανχάταν, ο φιλέλληνας Γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Ρόμπερτ Μενέντεζ από την Νέα Υερσέη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί επίσημα καμία άλλη πρόταση υποψηφίου τελετάρχη, ενώ αναμένεται να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι την επόμενη πανομογενειακή συνεδρίαση (12 Ιανουαρίου) η προθεσμία υποβολής των σχετικών εγγράφων προτάσεων, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης δυο τελεταρχών της παρέλασης.

Ένα τυπογραφικό λάθος στην εκτύπωση των λαχνών, ήταν ο λόγος που δεν διανεμήθηκαν τα λαχεία στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής παρέλασης, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα το λάθος πρόκειται να διορθωθεί πολύ σύντομα και από την επόμενη εβδομάδα, το λαχείο θα είναι έτοιμο προς διάθεση από τον συνυπεύθυνο του λαχείου κ. Βασίλη Εγγλέζο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η κλήρωση του λαχείου της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου του νέου έτους.

Ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις σχετικά με την προετοιμασία της τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά την δέσμευση του να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη, τονίζοντας ότι τα ιστορικά ντοκουμέντα που θα ανακοινώνονται κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πρέπει να έχουν εγκρι
θεί από την Ομοσπονδία.

Τις πρώτες καταχωρήσεις στο λευκώμα της παρέλασης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Γεώργιος Κίτσιος και καλώντας τους ομογενείς να συνεισφέρουν στην επιτυχία του, ανέφερε ότι θα υπάρξει διαγωνισμός για την εκτύπωση του λευκώματος και μεταξύ των τριών καλλίτερων προσφορών θα επιλεγεί η πιο συμφέρουσα.

Την δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ σχετικά με την Ελληνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου πρότεινε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης Ηλίας Νεοφώτιστος και προέτρεψε την Ομοσπονδία να βολιδοσκοπήσει κάποιους διακεκριμένους Έλληνοαμερικανούς παραγωγούς, προκειμένου να επιμεληθούν την παραγωγή του, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην βράβευση της δημοσιογράφου Αθηνάς Κρικέλη στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ των Καννών.

Ο κ. Νεοφώτιστος πρότεινε επίσης, να καταχωρηθεί στις Ελληνικές εφημερίδες της ευρύτερης περιοχής η αφίσα της παρέλασης, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με την διεξαγωγή της παρέλασης, ενώ παράλληλα ζήτησε να διανεμηθούν οι αφίσες της παρέλασης και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Μανχάταν και σε άλλες περιοχές εκτός της Αστόριας.

Στην αδικαιολόγητα συνεχόμενη απουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου από τις συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης εστιάστηκε ο κ. Ντίνος Ράλλης , ο οποίος πρότεινε να αντικατασταθούν οι μονίμως απόντες σύμβουλοι, καθόσον αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή και δεν δικαιολογούν με υπεύθυνες πράξεις τον τίτλο που τους εμπιστεύτηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Ντίνος Ράλλης αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη να πλαισιώσει την επιτροπή δημοσίων σχέσεων της παρέλασης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να καταρτίσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα προτάσεων και σκέψεων σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, το οποίο θα πρέπει να παρουσιάσει στην επικείμενη συνάντηση με τον επιχειρηματία Ιωάννη Κατσιματίδη.

Ανέφερε επίσης, ο ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί προς όφελος της παρέλασης τον δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο που της παρέχεται, αναζητώντας τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να προβληθούν τηλεοπτικά κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Στην απουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου από την τελετή του Μπόουλινγκ Γκριν αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Καρβέλλης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μην επαναληφθεί διότι παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα που δεν τιμά την Ομοσπονδία και την παρέλαση.

Συνεργασία με την οργάνωση των Πανγρεγκόριαν σχετικά με την προβολή της Ελληνικής παρέλασης πρότεινε ο ταμίας της Ομοσπονδίας Χρήστος Βουρνάς, ενώ παράλληλα πρότεινε να δεσμευτούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της επιτροπής παρέλασης, να διαθέσουν από 50 λαχεία έκαστος.

Στην επιλογή των συνθημάτων της παρέλασης επικεντρώθηκε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, τονίζοντας την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας , ενώ στην συνέχεια ανέφερε ότι και εφέτος θα πρέπει να προβληθεί μέσω της παρέλασης η γενέτειρα, σαν ιδανικός τουριστικός προορισμός.

Υπενθύμισε δε την καθιέρωση του μήνα Μάρτιου, σαν τον μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς εδώ στην Αμερική, όπου θα πρέπει να αναδειχθούν τα ιστορικά γεγονότα της Πατρίδας και παράλληλα να τονιστεί η παρουσία και οι δραστηριότητες των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

“Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πετύχει και η υποδειγματική διεξαγωγή της θα είναι η ιδανική απάντηση της Ομογένειας, στα πρόσφατα γεγονότα που είχαν σαν αποτέλεσμα την ματαίωση των παρελάσεων στην Ελλάδα” τόνισε ο κ. Γαλάτουλας, ο οποίος κάλεσε τους Ομογενείς να στρατευτούν και να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την προετοιμασία της παρέλασης.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρώην πολιτειακός βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ Μάθιου Μυρώνης, ο οποίος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχία της παρέλασης, έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της επιτροπής παρέλασης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6891&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >