Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το PSI τη Δευτέρα
Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το PSI τη Δευτέρα Εκτύπωση E-mail
11.12.11

Αρχίζει τη Δευτέρα στην Αθήνα ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων για το εθελοντικό κούρεμα του ελληνικού χρέους με τα μέλη της επιτροπής που έχουν συγκροτήσει οι τράπεζες.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι στην αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές θα συμβάλλει και η αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, που επισημαίνει ότι το ελληνικό PSI είναι «μοναδική και εξαιρετική περίπτωση». Αυτό θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, «θα νιώσει πιο ασφαλής», εκτιμά ο κ. Βενιζέλος και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες δείχνουν διατεθειμένες να δεχθούν μικρότερο επιτόκιο, κάτω του 6%, χωρίς όμως να έχουν απώλειες μεγαλύτερες του 54%. Ωστόσο, η πρόταση απέχει από αυτή του ελληνικού Δημοσίου, που οδηγεί σε απώλειες για τις τράπεζες 65%.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι στόχος είναι «να επωφεληθούμε με μείωση 100 δισ. ευρώ, 47% του ΑΕΠ, συγκλονιστικό μέγεθος για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας και να μπορέσουμε να έχουμε ένα χρέος, που το 2020 θα κινείται σε βατά επίπεδα -υψηλά, αλλά βατά και ελεγχόμενα- του 120% του τότε ΑΕΠ της χώρας».

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6878&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote