Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
04.12.11

Της Χαράς Σαριδάκη

Την συμπλήρωση 29 ετών συνεχούς δημιουργικής παρουσίας στον Ομογενειακό χώρο γιόρτασε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ο Λαογραφικός όμιλος Αμερικής ( www.emoreiro.com/GAFS) πραγματοποιώντας την ετήσια χοροεσπερίδα του στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά δείγματα χορών από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της γενέτειρας, τα οποία απέδωσαν εξαιρετικά τα τρία διαφορετικής ηλικίας τμήματα του ομίλου.
Στο πρώτο τμήμα συμμετέχουν περίπου 34 παιδιά ηλικίας από 4-10 ετών, στο δεύτερο τμήμα που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας από 11 ετών μέχρι την εφηβεία συμμετέχουν 20 άτομα, ενώ το μεγάλο τμήμα που συμπεριλαμβάνει τους μεγαλύτερους σε ηλικία χορευτές, αποτελείται από 25 περίπου άνδρες και γυναίκες.
Η ιματιοθήκη του Λαογραφικού ομίλου Αμερικής αποτελείται από μοναδικά και σπάνια είδη ενδυμασιών που αντιπροσωπεύουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως οι χρυσοκέντητες στολές Κρήτης, Καστελόριζου και η χαρακτηριστική “Τσούκνα” της Θράκης, οι οποίες χρονολογούνται από τα τέλη του 18ου αιώνα και φυλάσσονται σαν κόρες οφθαλμών.
Σύμφωνα με την κ. Βάγια Αλαγιάννη, ο Λαογραφικός όμιλος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιγραφή και παραγωγή πολλών ακόμη τοπικών ενδυμασιών της Ελλάδας , προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν την παράδοση μας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Λαογραφικού ομίλου Αμερικής που ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια από τον αείμνηστο Πωλ Γκίνη έχει ως εξής:
Αναστασία Τσαντέ (πρόεδρος), Ματίνα Καραγιάννη (αντιπρόεδρος), Βάγια Αλαγιάννη και Έφη Παρθένη (ταμίας και βοηθός ταμία), Μαρία Αλαγιάννη (γραμματέας), Τζώρτζια Παπαγιάννη, Χαράλαμπος Πετσιάβας, Ντόρα Θέμελη και Πίτερ Κουλάσκι.

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6870&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote