Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά ίσως…
Μικρά και ενοχλητικά ίσως… Εκτύπωση E-mail
02.12.11

** Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε στο terrace on the park ο σύλλογος Καστοριανών Νέας Υόρκης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, γιορτάζοντας τα 101 χρόνια από την ίδρυση του.

Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική και ο αριθμός των 160 ατόμων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ίσως θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσει επεξεργαζόμενο τα μηνύματα των καιρών, να δρομολογήσει την μελλοντική πορεία του ιστορικού συλλόγου.

**Αισιόδοξη νότα

Την πρώτη μετά τις πρόσφατες εκλογές γενική συνέλευση των μελών του, πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης και όπως ήταν αναμενόμενο μετά την εκλογή της νέας διοίκησης, ο σύλλογος συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του προγραμματίζοντας νέες εκδηλώσεις , καθώς επίσης και την επαναλειτουργία της εφημερίδας “Δεσμός”, η οποία αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλα τα μέλη του συλλόγου.

Επίσης στο πλαίσιο καλύτερης επικοινωνίας με τον σύλλογο, ο νέος πρόεδρος Πάνος Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής (718) 721-1113, μέσω της οποίας θα μπορούν τα μέλη έρχονται σε επαφή με τον σύλλογο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του συλλόγου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.atheniansociety.com

Η πρώτη εκδήλωση υπό την νέα διοίκηση του συλλόγου, αφορά στη χριστουγεννιάτικη εορτή που θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα “Λατέρνα” το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ η κοπή της βασιλόπιττας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2012 στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

**Η νεολαία του συλλόγου “Ερείκουσα”

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ομογενειακών συλλόγων της Νέας Υόρκης , παρουσίαζαν το φαινόμενο πολυάριθμης συμμετοχής των νέων σαν αυτή που παρατηρήθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση του συλλόγου των Ερεικουσίων.

Το κέφι και η ζωντάνια των παιδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση χάρισαν ένα ιδιαίτερο τόνο, ενώ οι υπερήφανες δηλώσεις τους σχετικά με τον τόπο καταγωγής τους, έδιναν μοναδικά μηνύματα αισιοδοξίας, τα οποία σε απλή μετάφραση επισημαίνουν, ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες ,η καρδιά των παιδιών της Ομογένειας εξακολουθεί να χτυπάει σε Ελληνικούς ρυθμούς, γεγονός που βασικά οφείλεται στις οικογένειες τους.

Δεν ξέρω αν υπάρχει συνταγή επιτυχίας στην προσέλκυση της νέας γενιάς, αλλά αυτό που είδα στην πρόσφατη εκδήλωση των Ερεικουσίων και σας μεταφέρω , αποτελεί μια σοβαρή εγγύηση για το μέλλον και την ιστορική συνέχεια του συλλόγου.

**Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης

“Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” δήλωσε “ευφυολογώντας” ο κ. Δ.Καλαμαράς στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ενώ δεν έλειψαν και οι μπηχτές προς τον γενικό γραμματέα της οργάνωσης, τον οποίο αποκάλεσαν και “δραγουμάνο” του προέδρου οι αναπολούντες την εξουσία πρώην διοικούντες.

Ωστόσο, η βασική αρχή της τακτικής που ακολουθεί η αντιπολίτευση στην Ομοσπονδία φάνηκε για μια ακόμη φορά ολοκάθαρα, καθώς το ροκάνισμα του χρόνου των συνεδριάσεων με ανούσιες και πολλές φορές προσβλητικές παρεμβάσεις συνεχίζεται.

“Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια” λέει όμως μια λαϊκή παροιμία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν οι συνεδριάσεις της πειθαρχικής επιτροπής ,η οποία έστω και με καθυστέρηση θα εξετάσει το πόρισμα της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του 2010.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6864&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote