Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπαδήμος: Μειώνεται το τέλος ακινήτων για τις ευπαθείς ομάδες
Παπαδήμος: Μειώνεται το τέλος ακινήτων για τις ευπαθείς ομάδες Εκτύπωση E-mail
02.12.11

Νέα εγκύκλιο, που προβλέπει μειωμένο τέλος ακινήτων για ειδικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Η εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπ. Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος, παραδέχθηκε ότι το ειδικό τέλος επιλέχθηκε με δεδομένες τις αδυναμίες συλλογής κρατικών εσόδων.

 Επισήμανε ωστόσο, πως όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός ήταν προτεραιότητά του η αναζήτηση τρόπων ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς ομάδες. Με τη σχετική εγκύκλιο, όπως είπε, αντιμετωπίζονται πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί το ειδικό τέλος.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, να εξαιρούνται του τέλους για τα ακίνητα, που έχει ενταχθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε, προβλέπεται αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης για εκείνους που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι στην εγκύκλιο προβλέπονται συγκεκριμένες κατηγορίες αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτενκοι με χαμηλό εισόδημα ή άτομα με αναπηρία που θα εξαιρούνται του τέλους.

Αναφορικά με τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί στον υπολογισμό του τέλους, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως οφείλονται στα λανθασμένα στοιχεία που είχαν για τα ακίνητα οι δήμοι.

Όσον αφορά στην ένταξη του τέλους για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Παπαδήμος παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι πρόκειται για λύση ανάγκης, προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα για το κράτος, δεδομένων των αδυναμιών του φορολογικού συστήματος.

Σημείωσε, πάντως, πως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει τις αδικίες, καθώς και τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος.

Ερώτηση Παπαρήγα

Απαντώντας σε επίκαιρη ερωτήση της γενικής γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται επίσης διαδικασία για διόρθωση λαθών, ενώ θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις από την επόμενη χρονιά.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή της η κ. Παπαρήγα ζήτησε την κατάργηση του τέλους για όλους και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να μην το πληρώσουν. «Περιμέναμε ότι θα είχε ήδη προχωρήσει η κατάργηση του τέλους. Η κυβέρνηση θα έπρεπε σε αυτό το ζήτημα να κάνει ένα βήμα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ta nea

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6863&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote