Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΠΑΟ τριών αστέρων!
ΠΑΟ τριών αστέρων! Εκτύπωση E-mail
25.10.07
Εντυπωσιακό κι άκρως ενθαρρυντικό για τον κόσμο του ήταν το ντεμπούτο του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο επικράτησε 3-0 της Αμπερντίν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με γκολ που σημείωσαν οι Γκούμας (11΄), Παπαδόπουλος (73΄) και Σαλπιγγίδης (77΄) και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στη διοργάνωση.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε διστακτικά και σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του. Αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 4ου λεπτού, όπου ο Κλαρκ εντελώς μόνος μέσα στην περιοχή, σούταρε ψηλά άουτ, η άμυνα της ελληνικής ομάδας λειτούργησε καλά και δεν επέτρεψε στους Σκοτσέζους να απειλήσουν την εστία του Μάλαρτζ.

Ο δρόμος για την άνετη νίκη άνοιξε νωρίς - νωρίς. Στο 11’ ο Ιβανσιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκούμας σηκώθηκε πιο ψηλά από τους αμυντικούς της Αμπερντίν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 18΄ οι «πράσινοι» έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ιβανσιτς έβγαλε σε θέση βολής τον Εντόι, αλλά το σουτ του Αφρικανού απέκρουσε δύσκολα ο Λάνγκφιλντ.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το καλύτερο για την επανάληψη. Η ελληνική ομάδα άφησε χώρο στην Αμπερντίν και προκάλεσε ρήγματα στις αντεπιθέσεις, ειδικά μετά την είσοδο του Παπαδόπουλου. Ο «Παπ» ήταν αυτός «τελείωσε» το ματς στο 73ο λεπτό, όταν δέχθηκε έξοχη μπαλιά από τον Ιβανσιτς, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Λάνγκφιλντ, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο φετινό Κύπελλο UEFA.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 77΄ όταν ο Ιβανσιτς εκτέλεσε δυνατά φάουλ, ο Λάνγκφιλντ απέκρουσε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που πήρε το «ριμπάουντ», πρόσθεσε το όνομά του στους σκόρερ της αναμέτρησης.
Να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση ο Παναθηναϊκός μετράει 8-1 τέρματα, ενώ την επόμενη αγωνιστική (8/11) ταξιδεύουν στη Δανία για να αντιμετωπίσουν την Κοπεγχάγη.

Οσο για την εικόνα στην εξέδρα; Το φόντο στις εξέδρες (διατέθηκαν 8.154 εισιτήρια) ήταν περίπου ίδιο με αυτό των προηγούμενων αγώνων.
Τα κενά ήταν λιγότερα απ΄ό,τι στο ματς με την Αρτμέντια αλλά, με εξαίρεση τον δυνατό ήχο στο μουσικό πρόγραμμα που έπαιζε στα μεγάφωνα, πριν από το ματς και στο ημίχρονο και τους πανηγυρισμούς στα γκολ δύσκολα καταλάβαιναν όσοι περνούσαν έξω από τη «Λεωφόρο» ότι γινόταν ματς ποδοσφαίρου «στην άλλοτε καυτή έδρα του Παναθηναϊκού» όπως λέει και ο Πεσέιρο...

Κίτρινες: Δημούτσος - Σέβεριν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάλαρτζ, Νίλσον, Φύσσας, Μόρις, Γκούμας, Ίβανσιτς (81΄ Σέριτς), Μάτος, Τζιόλης, Δημούτσος, Σαλπιγγίδης (81΄ Μάντζιος), Ντόι (59΄ Παπαδόπουλος).
ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Λάνγκφιλντ, Χαρτ, Φόστερ, Ντάιαμοντ, Κόνσινταϊν (61΄ Μέιρ), ΜακΝαμάρα (75΄ ΜακΝαμάρα), Κλαρκ, Γιανγκ, Σέβεριν (86΄ Αλούκο), Νίκολσον, Μίλερ.
e-go
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=686&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote