Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εντυπωσιακή συμμετοχή της νέας γενιάς στην 60η επέτειο της “Ερείκουσας”
Εντυπωσιακή συμμετοχή της νέας γενιάς στην 60η επέτειο της “Ερείκουσας” Εκτύπωση E-mail
28.11.11

Του Σάκη Σερέτη

Το υπέροχα διαμορφωμένο εορταστικό περιβάλλον και η προβολή ιστορικών και γεωγραφικών στοιχείων της Ερείκουσας στην μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί ειδικά για αυτό τον λόγο, αποτέλεσαν την πρώτη ευχάριστη έκπληξη των προσκεκλημένων που συμμετείχαν στην εκδήλωση της εξηκοστής επετείου από την ίδρυση του συλλόγου Ερεικουσίων Νέας Υόρκης.

Η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα αυτής των νέων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ξαφνιάζοντας ευχάριστα την οργανωτική επιτροπή, η οποία κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ικανοποιήσει στο έπακρο την αυξημένη παρουσία των μελών του συλλόγου.

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε έκθεση φωτογραφικού υλικού, λευκώματα από παλαιότερες εκδηλώσεις του συλλόγου, καθώς επίσης και διάφορα άλλα ντοκουμέντα, που υποστήριζαν χρονολογικά τις καταβολές και την πολύχρονη και δημιουργική παρουσία των Ερεικουσίων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του νεοσύστατου χορευτικού τμήματος, στο οποίο συμμετείχαν χορευτές από όλες τις ηλικίες και σύμφωνα με την υπεύθυνη του τμήματος κ. Τούλα Αναστασίου, μετά από τις επίπονες προσπάθειες έξι εβδομάδων κατάφεραν να προετοιμαστούν και να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικούς χορούς των Ιονίων νήσων.

Ο κ. Κώστας Κατέχης ήταν ο παρουσιαστής της βραδιάς και χειριζόμενος άριστα την Ελληνική γλώσσα, ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει παραδώσει τα ηνία στην νεότερη γενιά, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την εντυπωσιακή συμμετοχή της και την συνέχιση του έργου των προκατόχων ιδρυτών του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Σπύρος Αργυρός, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Νέα Υόρκη και σε νεαρή ηλικία επαναπατρίστηκε οικογενειακώς στην Ερείκουσα.

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και συμπατριώτες που λατρεύουν και δεν ξεχνούν την Ερείκουσα, την Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά” ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Αργυρός, εστιάζοντας τον χαιρετισμό του στην ιστορική σημασία ύπαρξης του συλλόγου, αλλά και στην πολυσχιδή προσφορά των μελών του προς την γενέτειρα τους.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Κέρκυρας και Διαπόντιων νήσων, υποσχέθηκε ότι “θα κάνει τα πάντα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στο νησί, προκειμένου να μπορούν οι Ερεικούσιοι να το επισκέπτονται και να περνούν καλά”.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η πανταχού παρούσα Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης κ. Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία συνεχάρη την πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν έχοντας στο πλευρό τους την νέα γενιά.

“Βραδιά ευχάριστων εκπλήξεων” χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Πρόξενος της Ελλάδας Ευάγγελος Κυριακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, ο οποίος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δυναμική παρουσία της νεολαίας, απέδωσε τα εύσημα στην νεαρή πρόεδρο του συλλόγου Μαρία Κατέχη για τον δυναμισμό της και την πολύ ωραία χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

“Η Ομογένεια παράγει Έλληνες που δουλεύουν σκληρά και η νεολαία ενωμένη ακολουθεί τα βήματα των παλαιοτέρων ” ανέφερε στον χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος της Κύπρου κ. Κούλα Σοφιανού, η οποία στην συνέχεια καλωσορίζοντας τον αντιδήμαρχο Σπύρο Αργυρό, τόνισε ότι “η Ερείκουσα είναι μια μεγάλη καρδιά που χτυπάει Ελληνικά, όπως και η καρδιά των Κυπρίων αδελφών μας”.

Στις ηγετικές ικανότητες της νέας γενιάς και την εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας στις δραστηριότητες του συλλόγου Ερεικουσίων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης ιατρό Φρίξο Γκούση και τον κ. Γεώργιο Καλύβα.

Αποδίδοντας τα εύσημα στα μέλη του συμβουλίου και στις διάφορες επιτροπές που εργάστηκαν αθόρυβα και δημιουργικά για την επιτυχία της εκδήλωσης η νεαρή πρόεδρος Μαρία Κατέχη, επεσήμανε την ανοδική πορεία που διαγράφει ο σύλλογος των Ερεικουσίων, ενώ παράλληλα συνεχάρη την υπεύθυνη του χορευτικού κ. Τούλα Αναστασίου για την προετοιμασία των τοπικών ενδυμασιών και τη εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, που απέδωσε η χορευτική ομάδα του συλλόγου.

Στην διάρκεια της βραδιάς απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, Νικόλαο Κατέχη, Γεώργιο Αργυρό και Χρήστο Κατέχη, καθώς επίσης και στον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου Ονούφριο Αργυρό και στον προσκεκλημένο αντιδήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Σπύρο Αργυρό.

Το πλούσιο αναμνηστικό λεύκωμα που τυπώθηκε, περιλαμβάνει γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία του νησιού το οποίο έχει και την ονομασία “Μερλέρα” σύμφωνα με χαρτογράφους του 16ου αιώνα μ.Χ. ενώ στις πρώτες σελίδες εκτός από τα καθιερωμένα μηνύματα, αναφέρονται και τα ονόματα όλων των πρώην προέδρων από το 1951 μέχρι σήμερα.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς επιμελήθηκε η ορχήστρα του Γιάννη Παπαστεφάνου και ο DJ Μπάμπης Καρούνος, ενώ ευχάριστη νότα για την νεολαία αποτέλεσε η εμφάνιση του Μπίλ Αναστασίου(So-Tiri).

Βεβαίως όπως προανέφερα, η εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης, ωστόσο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια επίσης και στην οργανωτική επιτροπή, η οποία με επικεφαλής την πρόεδρο του συλλόγου Μαρία Κατέχη ,την κ. Αυγερινή Κατέχη και τον αθόρυβα δημιουργικό Αθανάσιο Αρώνη, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην άρτια ολοκλήρωση της εκδήλωσης που έγινε στο terrace on the park.

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6858&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 29.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote