Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αισιοδοξία για θετική υποδοχή των δεσμεύσεων Σαμαρά
Αισιοδοξία για θετική υποδοχή των δεσμεύσεων Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
24.11.11

Με ξεχωριστές επιστολές των πολιτικών αρχηγών -που κατά μία έννοια θα αποτελούν τα συνημμένα της επίσημης κυβερνητικής δέσμευσης- φαίνεται να δίνεται τελικά οριστική λύση στο σίριαλ των ενυπόγραφων δεσμεύσεων που θα ξεμπλοκάρουν την 6η δόση και θα ανοίξουν το δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση, η υπογραφή της οποίας εκτιμάται ότι θα γίνει έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος προς τους υπουργούς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι δανειστές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την επιστολή Σαμαρά.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε "ικανοποιητικό το περιεχόμενο της επιστολής", Σαμαρά προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχει "μια πρώτη θετική ανταπόκριση από το εξωτερικό".

Όπως ο ίδιος ανέφερε, οι δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε στις επαφές που είχε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους στις αρχές της εβδομάδας.

Αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές προς τους θεσμικούς επικεφαλής των πιστωτών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ 24/11 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η αξιολόγησή της επιστολής Σαμαρά θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα δε με την εκτίμηση του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει θετικά αποδεκτή και να μην υπάρξουν προβλήματα.

Νέο πολυνομοσχέδιο για τις εκκρεμότητες του Μνημονίου
Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε επίσης ότις στις αρχές Δεκεμβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με το μνημόνιο.

Η πρώτη συζήτηση για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου θα γίνει την προσεχή Τετάρτη σε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.


Πιο συγκεκριμένα, το νέο πολυνομοσχέδιο θα αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τις επικουρικές συντάξεις και τα ταξί. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τη Siemens, που είχε ξεκινήσει παλαιότερα, στην κατεύθυνση αναζήτησης ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Εως τέλος Ιανουαρίου η νέα δανειακή σύμβαση
Επιπλέον ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του οργάνου με θέμα τις προωθούμενες αλλαγές στην Ευρώπη.

Τέλος, το υπουργικό συμβούλιο πληροφορήθηκε ότι η συζήτηση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ξεκινά στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται τελικά να υπογραφεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου το δε PSI να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2012.

Σιγή ...αισιοδοξίας από τους παραλήπτες
Μέχρι στιγμής, επίσημη αντίδραση από κάποιον εκ των τεσσάρων παραληπτών της επιστολής Σαμαρά δεν έχει υπάρξει.

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αισιοδοξούν ότι με την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Περισσότερο επιφυλακτικό εμφανίζεται το Βερολίνο όπου σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι θα υπάρξει τοποθέτηση αφού πρώτα αξιολογηθούν όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς: "Σε αυτήν τη φάση βρισκόμαστε στη φάση αποτίμησης" της επιστολής", δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6849&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων