Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Δεύτερη Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση στην Νέα Υόρκη.
Δεύτερη Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση στην Νέα Υόρκη. Εκτύπωση E-mail
18.11.11

Του Σάκη Σερέτη

Η αξιολόγηση χρησιμότητας της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων , ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην διάρκεια της προχθεσινής δεύτερης Πανομογενειακής συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ο ίδιος καταβάλλει, ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι συνομιλίες με την πλευρά του Ομογενή επιχειρηματία Ι.Κατσιματίδη σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης, προκειμένου να αποφευχθούν τα περσινά παρατράγουδα.
Στην αναζήτηση των επίσημων στατιστικών στοιχείων που να αποδεικνύουν την υψηλή τηλεθέαση της παρέλασης, καθώς επίσης και στις πιθανότητες θετικής προβολής της τάχθηκαν αρκετοί από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η εθνική παρέλαση δεν μπορεί να μετατραπεί σε καρναβαλική φιέστα με ταυτόχρονη προβολή λαϊκών τραγουδιστών, ακολουθώντας έτσι πιστά τις προωθούμενες συνταγές τηλεθέασης της εταιρίας παραγωγής .
Την χρησιμότητα της τηλεοπτικής κάλυψης υπερασπίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν.Διαμαντίδης , ο οποίος τόνισε ότι ο βασικός στόχος της είναι η προσέλκυση του Αμερικανικού κοινού, ενώ παράλληλα γνωστοποιώντας τα προφορικά στατιστικά στοιχεία που του έδωσαν, ανέφερε ότι 6,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν ζωντανά την Ελληνική παρέλαση.
Βεβαίως, τέτοια επίσημα στοιχεία που να υποστηρίζουν εγγράφως τους ισχυρισμούς υψηλής τηλεθέασης, δεν έχουν εμφανιστεί ουδέποτε στις διεργασίες των τελευταίων παρελάσεων, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι φωνές των μελών, που υποστηρίζουν ότι η ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη λειτουργεί αποτρεπτικά στην φυσική παρουσία του κοινού, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα μιας επιτυχημένης παρέλασης.
Την άποψη αυτή υποστήριξε και ο κ. Δ.Βεκιαρέλλης τονίζοντας χαρακτηριστικά, “δεν χρειάζεται η τηλεοπτική κάλυψη, αλλά εφόσον η πλειοψηφία το κρίνει απαραίτητο, να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί το περσινό ρεζιλίκι”.
“Δυστυχώς αυτό το πακέτο της παρέλασης έτσι όπως γίνεται , δεν προβάλλει την παρέλαση όπως γίνεται στην Ελλάδα ή όπως προέβαλλε τα προηγούμενα χρόνια την παρέλαση το NGTV ή το INTERFACE που λειτουργούσε για λογαριασμό της ΕΡΤ. Η σημερινή κάλυψη αφιερώνεται κυρίως στα τραγούδια και στα πρόσωπα από τα οποία θα πάρει συνέντευξη ο παρουσιαστής, ενώ η παρέλαση περνάει σε δεύτερη μοίρα”, ανέφερε η δημοσιογράφος Ρεβέκκα Παπαδοπούλου.
Ο κ. Τσεκερίδης εξέφρασε την άποψη να επανεξεταστεί σφαιρικά το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης, ενώ παράλληλα στάθηκε με σεβασμό στην δωρεά της αείμνηστης Ειρήνης Λαδά, η οποία άφησε μέσω της διαθήκης της το ποσόν των 15.000 δολαρίων για το ταμείο της παρέλασης .
Στην ανάγκη στελέχωσης της επιτροπής του λαχείου της παρέλασης αναφέρθηκε η πρόεδρος της ομώνυμης κ. Ελένη Ψαρά, η οποία εκφράζοντας την αισιοδοξία της, ζήτησε την βοήθεια των ομογενών για την συγκέντρωση περισσότερων δώρων και την διάθεση των λαχνών.
Την αφίσα της παρέλασης επιμελείται όπως και πέρυσι ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης, ενώ υπεύθυνος του λευκώματος θα είναι και εφέτος ο κ. Γεώργιος Κίτσιος, στον οποίο πιστώνεται και η περσινή επιτυχία του λευκώματος.
Η επόμενη Πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου λόγω της εορτής των Ευχαριστιών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6843&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων