Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Ζητείται ελπίδα και νέος ηθικός κώδικας
Ζητείται ελπίδα και νέος ηθικός κώδικας Εκτύπωση E-mail
17.11.11

Του Σάκη Σερέτη

Στην αναζήτηση της ελπίδας καθώς επίσης και του κατάλληλου κόμματος που θα οδηγήσει το Ελληνικό καράβι σε ήσυχα νερἀ, έχει αποδυθεί το σύνολο της κοινωνίας μετά τα τελευταία γεγονότα.

Μετά από την αγωνιώδη κούρσα μεταβατικής διαδοχής στην Πρωθυπουργία, όπου όλη η Ελλάδα περίμενε να βρεθεί σημείο σύγκλησης των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο του τεχνοκράτη που θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, έφτασε και η ώρα της πικρής αλήθειας.

Μιας αλήθειας που σίγουρα δεν θα είναι αρεστή σε όλους και ιδιαίτερα στην πλειοψηφία των εκλεγμένων εθνοπατέρων, των οποίων τα κατορθώματα υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας, ενώ παράλληλα σαν μοιραίοι πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου εκμηδένισαν την αξιοπιστία της γενέτειρα.

Εδώ που φτάσαμε όμως, κρίνεται αναγκαίο να κάνουμε τον αυτοκριτική μας και αναγνωρίζοντας και τα δικά μας λάθη, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας απέναντι σε όλους αυτούς τους πολιτικούς που μας πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και που δυστυχώς φάνηκαν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ οι ίδιοι δημιούργησαν έχοντας και την δική μας ανοχή βεβαίως.

Οι πρόσφατες κοκορομαχίες και τα πολλαπλά τερτίπια των πολιτικών κομμάτων, έφεραν σε μηδενικό σημείο τις αντοχές της κοινωνίας, ενώ το αδιάκοπο επικοινωνιακό μπαράζ των κούφιων και ανούσιων δηλώσεων, αποκαλύπτει ξεκάθαρα την πρόθεση τους, που στην απλή μετάφραση ερμηνεύει αφενός την δίψα για την ανάληψη της εξουσίας από την αξιωματική αντιπολίτευση και αφετέρου την βελτίωση των ποσοστών αποδοχής του κοινού για τα υπόλοιπα κόμματα.

Ωστόσο στο επόμενο κρίσιμο ραντεβού των εκλογών, κρίνεται αναγκαίο να πρυτανεύσει η λογική και προσδιορίζοντας ένα νέο ηθικό κώδικα αξιών, ας κλείσουμε ερμητικά τα αυτιά μας στις σειρήνες του πελατειακού συστήματος εξουσίας, που καραδοκεί να μας σαγηνεύσει με τα ίδια ψεύτικα επιχειρήματα του παρελθόντος.

Ας γίνουν αυτές οι εκλογές το εφαλτήριο ανόδου του ηθικού των Ελλήνων και μέσα από αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, ας αποφασίσει η κοινωνία για το μέλλον της, καθώς επίσης και για το πολιτικό μέλλον όλων αυτών των απίθανων τύπων, που με μοναδικό κίνητρο την πολιτική τους επιβίωση οδήγησαν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.


 


 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6842&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote