Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραιτήθηκε επισήμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Παραιτήθηκε επισήμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Εκτύπωση E-mail
13.11.11

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Η είδηση της παραίτησης προκάλεσε τις επευφημίες πλήθους κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Ρώμης γιορτάζοντας την αποχώρηση του Καβαλιέρε.

Νωρίτερα, η ιταλική Βουλή υπερψήφισε τα μέτρα λιτότητας κατόπιν των γαλλογερμανικών απαιτήσεων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ιταλία.

Την Κυριακή το πρωί στις εννέα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ναπολιτάνο, θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους βουλής, γερουσίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις έξι το απόγευμα. Αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αγκάθι στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παραμένει το θέμα συμμετοχής του Τζάνι Λέτα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει να παραμείνει στη νέα κυβέρνηση, τουλάχιστον ο Τζάννι Λέττα, ο σημερινός υπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης.

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, «Λαός της Ελευθερίας», εμφανίζεται να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι, υπό όρους, όπως να γίνει γνωστό, εκ των προτέρων, το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής ομάδας και να μην συμπεριληφθούν σε αυτό η επιβολή φόρου επί του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ωστόσο, ορισμένοι συνεργάτες και βουλευτές του «Καβαλιέρε» δεν επιθυμούν να στηρίξουν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών. Μάλιστα, η Λέγκα του Βορρά, επιμένει ότι η καταλληλότερη λύση είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6830&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote