Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ναι σε όλα» είπε ο Παπανδρέου στον Παπαδήμο
«Ναι σε όλα» είπε ο Παπανδρέου στον Παπαδήμο Εκτύπωση E-mail
10.11.11

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

 Στη συνομιλία τους ο Γ. Παπανδρέου ρώτησε τον Α. Σαμαρά γιατί η Ν.Δ. διοχετεύει ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις μεταξύ τους συνομιλίες όσον αφορά στα πρόσωπα που έχουν προταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθύμισε, επίσης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Παπαδήμος, με τις οποίες ο ίδιος συμφωνεί και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του ώστε να συζητήσουν το θέμα.
 
Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από την πλευρά του κ. Παπαδήμου ήταν (σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ):
 
Α. Να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για την ψήφιση της απόφασης της 26ης  Οκτωβρίου και να υπογράψουν το χαρτί που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που απέρριψε η Ν.Δ.
 
Β. Να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ, η οποία απέρριψε και αυτή την προϋπόθεση.
 
Γ. Να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι είναι πιθανό ο χρόνος αυτός να μην είναι αρκετός για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων. Και αυτό απορρίφθηκε από τη ΝΔ.
 
Επίσης ο κ. Παπαδήμος ουδέποτε έθεσε όρο απομάκρυνσης του σημερινού οικονομικού επιτελείου και αντικατάστασής του από άλλο της δικής του, αποκλειστικά, επιλογής.
 

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6825&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote